Ouăle comercializate de Paște, atent monitorizate de Direcţia Sanitară Veterinară

229
Ouăle comercializate de Paște, atent monitorizate de Direcţia Sanitară Veterinară - oua2-1649248026.jpg
Specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) anunţă, încă de pe acum, că ouăle destinate consumului uman vor fi atent monitorizate, în perioada ce urmează. Pentru că ne apropiem de sfintele sărbători pascale, aceştia atenţionează producătorii şi comercianţii care valorifică ouă, fermele producătoare şi centrele de ambalare ouă, că toate acestea trebuie să fie autorizate/înregistrate sanitar- veterinar, conform legislaţiei în vigoare. În ceea ce priveşte transportul ouălor, acesta se va efectua numai în mijloace auto autorizate. De asemenea, pe întreaga perioadă de depozitare şi comercializare, ele trebuie să fie păstrate la temperaturi corespunzătoare şi să se respecte condiţiile de igienă potrivite.

Atenţie! Ouăle sunt marcate cu codul producătorului şi provin din centre de ambalare ouă autorizate în conformitate cu prevederile privind standardele de comercializare aplicabile ouălor. „Examenul ovoscopic este efectuat de către personalul veterinar din cadrul circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale pentru ouăle valorificate de către producătorii particulari în pieţele agroalimentare şi târguri. Ouăle cu coaja crăpată sau lovită sunt retrase de la comercializare şi sunt dirijate către o unitate de neutralizare sau prelucrare tehnică”, au precizat reprezentanţii DSVSA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5118 secunde