Ouăle comercializate de Paște, atent monitorizate de Direcţia Sanitară Veterinară
Articole de la același autor
Artista din căminul de bătrâni. Unei foste educatoare, de 80 de ani, îi ies din mâini adevărate opere de artă
12 Martie 2022
Urmaşii persecutaţilor etnic, nemulţumiţi că nu intră în posesia banilor! „Am vrea să ne bucurăm cât mai suntem în viață”
08 Februarie 2022
Bilete de avion la preţuri pentru toate buzunarele, direct de pe aeroportul Kogălniceanu
14 Februarie 2022
Specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) anunţă, încă de pe acum, că ouăle destinate consumului uman vor fi atent monitorizate, în perioada ce urmează. Pentru că ne apropiem de sfintele sărbători pascale, aceştia atenţionează producătorii şi comercianţii care valorifică ouă, fermele producătoare şi centrele de ambalare ouă, că toate acestea trebuie să fie autorizate/înregistrate sanitar- veterinar, conform legislaţiei în vigoare. În ceea ce priveşte transportul ouălor, acesta se va efectua numai în mijloace auto autorizate. De asemenea, pe întreaga perioadă de depozitare şi comercializare, ele trebuie să fie păstrate la temperaturi corespunzătoare şi să se respecte condiţiile de igienă potrivite.
Atenţie! Ouăle sunt marcate cu codul producătorului şi provin din centre de ambalare ouă autorizate în conformitate cu prevederile privind standardele de comercializare aplicabile ouălor. „Examenul ovoscopic este efectuat de către personalul veterinar din cadrul circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale pentru ouăle valorificate de către producătorii particulari în pieţele agroalimentare şi târguri. Ouăle cu coaja crăpată sau lovită sunt retrase de la comercializare şi sunt dirijate către o unitate de neutralizare sau prelucrare tehnică”, au precizat reprezentanţii DSVSA.
Atenţie! Ouăle sunt marcate cu codul producătorului şi provin din centre de ambalare ouă autorizate în conformitate cu prevederile privind standardele de comercializare aplicabile ouălor. „Examenul ovoscopic este efectuat de către personalul veterinar din cadrul circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale pentru ouăle valorificate de către producătorii particulari în pieţele agroalimentare şi târguri. Ouăle cu coaja crăpată sau lovită sunt retrase de la comercializare şi sunt dirijate către o unitate de neutralizare sau prelucrare tehnică”, au precizat reprezentanţii DSVSA.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 23 Februarie 2022
Sâmbătă, 24 Iulie 2021
Joi, 25 Martie 2021
Luni, 24 Ianuarie 2022
Vineri, 11 Iunie 2021
Sâmbătă, 01 Mai 2021
Miercuri, 28 Aprilie 2021
Luni, 26 Aprilie 2021
Vineri, 09 Aprilie 2021
Vineri, 09 Aprilie 2021