Castravetele contribuie la eliminarea toxinelor din organism

151
Castravetele contribuie la eliminarea toxinelor din organism - castravetele2-1628434835.jpg
Castravetele este combinaţia unică de nutrienţi, care vă ajută să vă menţineţi hidrataţi şi să scăpaţi de toxine. În primul rând, acesta conţine mulţi nutrienţi, carbohidraţi, zahăr, fibre solubile şi insolubile, sodiu, vitamine, minerale, acizi graşi, aminoacizi, precum şi alte substanţe. În fruntea listei substanţelor nutritive din castravete, se află cucurbitacina, lignanii şi flavonoidele. În plus, conţine 96,5% apă, ceea ce îl face să aibă proprietăţi drenante. Totodată, este foarte sărac în calorii, nu conţine grăsimi, ci o cantitate foarte mică de substanţe proteice. De asemenea, consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, constituie o sursă importantă de potasiu, fier, siliciu, fosfor, folaţi, fibre, triptofan şi magneziu, care sunt depozitate cu precădere în coaja lui. Tot în coaja castravetelui este depozitată şi cea mai mare parte a vitaminei C, a vitaminei A şi a vitaminelor B1, B2, B3, B5, B6.

Ca urmare, apa conţinută de castravete contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită calităţilor sale terapeutice, castravetele este folosit ca remediu natural în tratamentul constipaţiei. De asemenea, este un bun laxativ, contribuind astfel şi la eliminarea toxinelor din organism. Consumat în mod regulat, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, menţine rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism. Prin conţinutul de vitamine A, B şi C, mai stimulează sistemul imunitar şi conferă energie şi un ten luminos. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3862 secunde