Cât de important este să mâncăm pâine în fiecare zi

814
Pâinea este cea mai banală și mai accesibilă sursă de glucide, susțin medicii nutriționiști. Cum organismul nostru funcționează pe bază de glucoză, pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică, este de părere nutriționistul Mihaela Bilic.
"Atât creierul, cât și mușchii consumă exclusiv glucoză, prin urmare, în alimentația noastră zilnică trebuie să existe produse care conțin glucide (carbohidrați): pâine, cereale, mălai, paste făinoase, orez, cartofi, fasole, mazăre. Amidonul din aceste alimente este format din lanțuri lungi de glucoză care se absorb lent în sânge și furnizează organismului combustibilul de care are nevoie timp de două-trei ore după masă", a explicat medicul.
Totodată, specialistul a menționat că pâinea conține glucide complexe (amidon), proteine, vitamine din grupul B, minerale (fier, magneziu, calciu) și fibre, contribuie la echilibrul alimentar, favorizează buna funcționare a sistemului digestiv, ameliorează metabolismul glucidelor și lipidelor, dar oferă și protecție împotriva cancerului.
Mai mult, dr. Mihaela Bilic a subliniat faptul că nu pâinea în sine îngrașă, ci cantitatea în care o consumăm.
"Cu un aport mediu de 230 cal / 100 grame, nu putem spune că pâinea e vinovată de kilogramele în plus atât timp cât mezelurile conțin în medie 350 cal / 100 grame, iar cașcavalul 380 cal / 100 grame. Glucidele sunt esențiale supraviețuirii și funcționării optime a organismului uman, așa că, indiferent de vârstă, greutate sau regim alimentar, oferiți-vă zilnic bucuria de a mânca o bucată de pâine", a adăugat medicul nutriționist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.145 secunde