Sute de copii români, diagnosticați cu cancer în fiecare an

291
Specialiștii estimează că, în țara noastră, anual, sunt diagnosticați cu cancer 500 de copii, iar 65% dintre aceștia sunt în stadii avansate.
Dr. Despina Baghiu, președintele Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că ar trebui schimbat circuitul pe care micuții bolnavi de cancer trebuie să îl urmeze pentru a putea fi diagnosticați mai eficient, într-o fază incipientă a cancerului. Medicul a menționat că diagnosticarea se face mai greu deoarece toate tipurile de cancer la copii au simptome care se suprapun cu semnele oricărei boli banale.
În plus, o altă problemă a copiilor cu cancer este că, odată ajunși la vârsta de 18 ani, nu mai pot fi tratați în secțiile de oncologie pediatrică și nu-și mai găsesc locul. Dr. Monica Dragomir, vicepreședintele Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică, consideră că ar trebui înființate centre pentru oncologia tânărului sau departamente pentru terapia adolescentului și adultului tânăr. Mai mult, dr. Dragomir a subliniat faptul că au trecut opt ani de când nu s-au mai format specialiști în domeniul onco-pediatriei și că subspecialitatea hemato-oncologie pediatrică nu este recunoscută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4371 secunde