Cât de importantă e prevenirea osteoporozei

223
Cât de importantă e prevenirea osteoporozei - catdeimportantaeprevenirea-1413821327.jpg

Articole de la același autor

Odată cu marcarea Zilei Mondiale de prevenire a osteoporozei, specialiștii în endocrinologie vor demara și o amplă campanie de informare a pacienților și nu numai, cu privire la această afecțiune.

Tot cu această ocazie se atrage atenția asupra implementării unor noi programe naționale de sănătate care să vizeze depistarea precoce și un regim cât mai bun de compensare la medicamentele anti-osteoporotice.

Osteoporoza este o patologie determinată de diminuarea densificării osoase. Astfel scheletul uman devine fragil, crescând incidența fracturilor.

Riscului de dezvoltare a acestei patologii sunt supuse ambele sexe. Femeile de obicei sunt afectate după vârsta de 50 ani, iar bărbații - după 70.

Cele mai frecvente simptome ale pacienților cu osteoporoză sunt diminuarea capacității fizice, astenie pronunțată, dureri dorsale. În 50% cazuri, stadiile inițiale ale bolii decurg asimptomatic, ceea ce și creează dificultăți de diagnostic. Din cauza acestui fapt, medicii insistă pentru investigații regulate și profilaxie, care presupun respectarea dietei bogate în calciu, a unui mod sănătos de viață și a exercițiilor fizice regulate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Când se instalează osteoporoza
Pagina a fost generata in 0.4139 secunde