Prognoze meteo îngrijorătoare pentru Constanța: "Oricând ne putem aștepta la 200 de litri în 24 de ore"

3239
4
Prognoze meteo îngrijorătoare  pentru Constanța:

Articole de la același autor

De câțiva ani de zile, se tot vorbește despre încălzirea globală. Unii zic că este vorba doar despre o teorie a conspirației, alții susțin că fenomenul este real și de-a dreptul îngrijorător. Chiar și noi am simțit, pe pielea noastră, că vremea a luat-o razna în ultima perioadă. Nu înseamnă neapărat că este mai cald decât acum 50 de ani, ci doar că apar tot felul de fenomene extreme, despre care, specialiștii spun că au legătură cu așa-zisa încălzire globală.

De fapt, încălzirea globală este fenomenul de creștere a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a oceanelor. Fenomenul a început să îngrijoreze după anii ’60, în urma dezvoltării industriale masive și a creșterii concentrației gazelor cu efect de seră care sunt considerate în mare măsură responsabile de acest fenomen.

"Avem schimbări din ce în ce mai mari!"

Directorul Centrului Regional de Meteorologie "Dobrogea", Marius Coțofan, confirmă că clima este în continuă schimbare, dar nu se poate vorbi, încă, despre o modificare climatică semnificativă. "Avem schimbări din ce în ce mai mari, cu cantități de precipitații din ce în ce mai mari, într-un timp foarte scurt. Am avut astfel de episoade atât la noi în țară, cât și în alte țări din Europa. De exemplu, în zonele Vâlcea, Gorj,

s-au înregistrat și 200 de litri în 24 de ore. La fel a fost și în zona balcanică și în Serbia, recent", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul centrului de meteorologie. Potrivit acestuia, astfel de fenomene vor fi din ce în ce mai dese. "Oricând ne putem aștepta la 200 de litri în 24 de ore. O astfel de cantitate dă peste cap orice și pe oricine, oricât de pregătit ai fi pentru ploi însemnate", a mai spus șeful meteorologilor.

Vestea bună este că astfel de fenomene apar destul de rar și că încălzirea globală este încă destul de lentă. "Deocamdată, avem climă tem-perată și cele patru anotimpuri. Sigur că există o oarecare tendință de de-șertificare în sudul Olteniei, dar modificările nu sunt semnificative", a adăugat Marius Coțofan. Acesta ne-a mai spus că studiile arată că mările și oceanele lumii au crescut cu aproximativ 80 de cm în ultimii 20 - 30 de ani și că luna ianuarie 2014 a fost una dintre cele mai călduroase luni din ultimii 60 de ani.

Mituri și adevăruri

Prezumțiile specialiștilor sunt destul de sumbre. Aceștia susțin că, până în anul 2080, peste 3,4 milioane de oameni vor suferi de pe urma penuriei grave de apă, provocată de topirea ghețarilor, iar alți 600 de milioane de oameni vor suferi de foame de pe urma secetei, degradării și salinizării solului.

Pe de altă parte, există și persoane care susțin că, de fapt, planeta noastră s-a răcit în ultimii ani, pierzând în doar 18 luni, aproximativ 15 la sută din așa-zisa încălzire globală. Mai mult decât atât, fenomenele extreme ale vremii se datorează ciclului activității solare și nu datorită emisiilor de dioxid de carbon. Căderile mari de precipitații sunt un exemplu perfect, căci acestea apar atunci când activitatea solară atinge maximul ei, iar acest mod se repetă la fiecare 11 ani până în anul 2045. 

Comentează știrea

constantean
21 octombrie 2014
...

cei care neaga incalzirea globala sunt cei platiti de marile corporatii mondiale, care distrug totul (inclusiv Planeta) in goana dupa bani...vestea buna este ca acestea vor disparea incet-incet, fiindca lumea se trezeste si nu mai doreste aceste capitalism salbatic, care calca in picioare orice urma de demnitate si democratie...veste rea este insa ca raul a fost facut si incalzirea globala devine ireversibila, iar cei ce vor avea de suferit vor fi mai ales cei mai saraci (adica majoritatea) locuitiro ai Planetei, plus toate ecosistemele care sunt afectate si de pe urma carora supravietuim si noi, aceasta specie inconstienta, aroganta si autoproclamata "specia dominanta".

dorin
21 octombrie 2014
oferta bani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

csaba
23 octombrie 2014
loc de munca

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

marketglory
28 octombrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. e-mail: [email protected] YM: stanciuadrian33

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.7764 secunde