Cât de sănătos este să le dați copiilor ciocolată

102
Cât de sănătos este să le dați copiilor ciocolată - ciocolata1-1632764046.jpg

Articole de la același autor

Știați că doar unele sortimente de ciocolată din comerț sunt sigure pentru copii? Este clar, acest deliciu dulce le place tuturor, dar înainte de a le da așa ceva, trebuie să știți că mulți experți în nutriție avertizează că nu toate tipurile găsite pe piață sunt benefice pentru sănătate. De ce? Pentru că unele conțin cantități mari de zaharuri adăugate.

În primul rând, înainte de a începe a le da celor mici să mănânce ciocolată, trebuie subliniată necesitatea unei diete variate și echilibrate. Altfel spus, trebuie să vă asigurați că gama de alimente consumate este largă, pentru a reduce riscul de deficiențe de nutrienți. În acest sens, multe produse își au locul în contextul unei diete sănătoase, deși nu toate în aceeași cantitate.

Pentru a analiza dacă este sigur pentru copii să mănânce ciocolată, ne vom referi la principalele ingrediente care alcătuiesc acest produs. Cacaua este un aliment de origine vegetală cu gust amar, care se caracterizează prin concentrația ridicată de fitonutrienți cu capacitate antioxidantă. Potrivit unui studiu, flavonoidele pe care le conține contribuie la modularea nivelurilor tensiunii arteriale. Prin urmare, este un produs de înaltă calitate și bun pentru sănătate, deci prezența sa în ciocolată este pozitivă.

De fapt, principala problemă cu ciocolata are legătură cu zahărul. Acest ingredient este adăugat în cantități mari în contextul produselor comerciale, ceea ce reduce calitatea acestora. Un consum ridicat de zaharuri adăugate este legat de un risc crescut de a dezvolta boli precum obezitatea și diabetul la copii, susțin medicii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7278 secunde