Cât de utilizată este chirurgia minim invazivă în problemele ginecologice

309
Medicii care au participat, zilele trecute, la primul Congres Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie au dezbătut noutățile din domeniu, dar și pregătirea specialiștilor în acest tip de chirurgie, utilizată, în ginecologie, pentru toate patologiile.
Prezent la evenimentul care a început pe 27 iunie și se încheie sâmbătă, 30 iunie la Palatul Parlamentului din Capitală, dr. Gabriel Bănceanu, președinte de onoare al Societății Române de Ginecologie, a declarat că problemele care se ridică în prezent în acest domeniu sunt costurile foarte mari ale aparatelor. "Chirurgia minim invazivă permite o recuperare foarte rapidă a pacientului, se reduc costurile cu spitalizarea, pacientul în 24 de ore sau 48 de ore poate pleca acasă, iar inciziile care se fac sunt mici. Tehnicile minim invazive se utilizează în proporție de 75% - 80% în afecțiunile ginecologice. În România, în prezent, laparoscopia se utilizează în procent de 3% - 5%", a relatat dr. Bănceanu. 
La rândul lui, dr. Nicolae Suciu, președintele executiv al Societății Române de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, a declarat că Ministerul Sănătății are un program național privind tehnicile minim invazive prin intermediul căruia mai multe unități sanitare din țară au fost dotate cu 45 de truse de laparoscopie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3796 secunde