Câte decese sunt provocate de bolile profesionale

70

Articole de la același autor

Ieri, a fost marcată Ziua mondială pentru sănătate și securitate în muncă, stabilită de Organizația Internațională a Muncii, ediția de anul acesta având ca tematică principală prevenirea bolilor profesionale. 

Ziua mondială evidențiază faptul că, din 2,34 milioane de boli profesionale anuale în întreaga lume care provoacă decese, mai puțin de 15% rezultă din accidente muncă și că zilnic există aproximativ 5.500 de decese datorate bolilor profesionale. 

În Europa, discrepanța este chiar mai accentuată, sub 5% din decesele din cauze profesionale în UE fiind provocate de accidente de muncă, potrivit statisticilor OMS. 

"Prevenirea necorespunzătoare a bolilor profesionale are efecte negative semnificative nu numai asupra lucrătorilor afectați și a familiilor acestora, dar și asupra societății în ansamblul ei, din cauza costurilor enorme pe care acestea le generează, în special, în ceea ce privește scăderea productivității muncii și împovărarea sistemelor de asigurări sociale. Întotdeauna, prevenirea este mai eficientă și mai puțin costisitoare decât tratarea bolilor profesionale și reabilitarea lucrătorilor care au fost afectați de asemenea boli", se arată într-un comunicat al OIM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi de urmat în Postul Paștelui
Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Rețete pentru pici: pască pentru Paști
Pagina a fost generata in 1.9276 secunde