Cazul suspect de Ebola, infirmat de medici. Pacientul suferă de malarie

93
Cazul suspect de Ebola, infirmat  de medici. Pacientul suferă  de malarie - cazulsuspectdeeboola-1407772262.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii de boli infecțioase au infirmat infecția cu virusul Ebola în cazul pacientului din Ploiești transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. dr. Matei Balș".

"Diagnosticul la pacientul internat cu suspiciune de Ebola este malarie. Pacientul a fost transferat la Spitalul «Victor Babeș» de boli tropicale, unde este sub terapie și în momentul de față evoluția este deocamdată stabilă. Transportul a fost securizat, primirea a fost făcută pe circuit separat, plasarea pacientului s-a făcut într-o arie izolată. Diagnosticul nostru s-a confirmat", a precizat dr. Adrian Streinu-Cercel.

În aceste zile, Ministerul Sănătății a revizuit procedurile de monitorizare, supraveghere și control a bolilor transmisibile aplicate în astfel de situații.

"Persoanele care se întorc în România și vin din țări care ar putea să constituie sau chiar constituie surse ale acestei infecții vor fi informați în scurt timp prin materiale tipărite la intrarea în țară și vor fi îndrumați dacă este necesar către sistemul medical. Tratamentul acestor pacienți se va face exclusiv în spitale de boli infecțioase. Ministerul Sănătății analizează posibilitatea ca, pe lângă Institutul Național «Matei Balș», și alte spitale de boli infecțioase din țară, care au secții dedicate și care sunt echipate corespunzător printr-un program al Băncii Mondiale, respectiv Cluj, Timișoara, Iași, să facă parte din acest sistem", a declarat dr. Alexandru Rafila, consilierul ministrului Sănătății pe probleme de sănătate publică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6033 secunde