Tratamente neomologate, folosite pentru a trata Ebola

87
Tratamente neomologate, folosite pentru a trata Ebola - 968751-1407845320.jpg

Articole recomandate

Comitetul de experți reunit luni de OMS a aprobat folosirea unor tratamente neomologate în lupta împotriva febrei hemoragice Ebola, potrivit unui comunicat al organizației publicat marți.

"În fața circumstanțelor epidemiei și sub rezerva îndeplinirii unor condiții, comitetul a ajuns la un consens apreciind că este etic să se ofere tratamente neomologate, ale căror eficiență și efecte secundare încă nu sunt cunoscute, ca tratament potențial sau cu titlu preventiv", explică Organizația Mondială a Sănătății.

Comitetul a definit drept condiții pentru folosirea acestor tratamente "o transparență absolută în privința îngrijirilor, un consimțământ informat, libertatea de alegere, confidențialitatea, respectul față de persoane, păstrarea demnității și implicarea comunităților".

Experții se referă la "obligația morală de a colecta și partaja datele privind securitatea și eficiența acestor intervenții" care trebuie să facă obiectul unei evaluări constante în vederea utilizării lor viitoare, scrie mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4553 secunde