Ce afecțiune îi face pe copii să sufere în sezonul rece

119
Ce afecțiune îi face pe copii să sufere în sezonul rece - ceafectiune-1417789618.jpg

Articole de la același autor

"Diareea de iarnă" sau rotavirusul, cum este cunoscut de părinți, este un virus rezistent la frig care afectează copiii de până la cinci ani și care are o rată rapidă de răspândire, susțin medicii.

Unul din mediile prin care se poate contracta boala este toaleta, dar și alte obiecte infectate.

Rotavirusul este principala cauză a diareei acute și a vărsăturilor la sugari și la copiii mici.

Rotavirusul este extrem de contagios și este rezistent la majoritatea produselor de igienă casnică și obiecte sau jucării pentru cei mici. Se transmite mai ales prin contact mână-cavitate bucală, mai precis prin preluarea virusului din materiile fecale infectate pe mâini și apoi în cavitatea bucală. De asemenea, se poate transmite cu ușurință în locurile în care copiii se joacă împreună.

"Manifestările infecției cu rotavirus sunt similare celor prezente în cazul altor infecții digestive și pot include: diaree apoasă severă, adică peste trei scaune moi pe zi, vărsături severe ce produc deshidratarea, una dintre cele mai periculoase complicații, dureri sau crampe abdominale, febră și, ocazional, crize convulsive", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța.

Convulsiile febrile sau perturbările metabolice sunt cele mai grave complicații, iar în cazul în care copilul nu este consultat de medic în timp util, riscă să intre în colaps. Modalitatea cea mai eficientă de prevenire a afecțiunii este vaccinarea, însă, indiferent de decizia părinților în acest sens, igiena este esențială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6147 secunde