Ce boală se răspândește rapid printre copii

2773
Ce boală se răspândește  rapid printre copii - ceboalaseraspandeste-1414941366.jpg

Articole de la același autor

Denumit și "diareea de iarnă", rota-virusul face sute de victime printre co-piii de până la 5 ani. Acesta este principala cauză a diareei acute și a vărsăturilor la sugari și la copiii mici.

Rotavirusul este foarte contagios și este rezistent la majoritatea produselor de igienă casnică. Se transmite mai ales prin contact mână-cavitate bucală, mai precis prin preluarea virusului din materiile fecale infectate pe mâini și apoi în cavitatea bucală.

De asemenea, se poate transmite cu ușurință în locurile în care copiii se joaca împreună.

"Simptomele sunt similare altor infecții digestive și se manifestă prin diaree apoasă severă, adică peste trei scaune moi pe zi, vărsături severe ce produc deshidratarea, una dintre cele mai periculoase complicații, dureri sau crampe abdominale, febră si, ocazional, crize convulsive", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța.

Convulsiile febrile sau perturbările metabolice sunt cele mai grave complicații, iar în cazul în care copilul nu este consultat de medic în timp util, riscă să intre în colaps. Modalitatea cea mai eficientă de prevenire a afecțiuni este vaccinarea, însă indiferent de decizia părinților în acest sens, igiena este esențială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de răceală și gripă
Pagina a fost generata in 0.6119 secunde