Deznodământul asasinatului

"Edi, ce mi-ai făcut!" Criminalul a fost prins. Victima infectată cu HIV era cămătar / FOTO

11993
1
Bărbatul care l-a omorât pe Iustian și apoi l-a abandonat într-o baltă de sânge a fost prins. Acesta a fost găsit de anchetatori acasă la o rudă. Nu a opus rezistență, nu a încercat să se ascundă și a recunoscut imediat ceea ce a făcut. Bărbatul le-a povestit oamenilor legii exact cum a înjunghiat-o pe victimă, după care a fugit cu liftul.

Procurorii constănțeni au dat de urma bărbatului care l-a omorât pe Ananie Iustian Mihali, de 39 de ani. Este vorba despre Eduard Stan, de 28 de ani. Anchetatorii au reușit să-l prindă în noaptea de sâmbătă spre duminică. O pistă foarte importantă a constituit-o camera de supraveghere situată la intrarea în blocul în care locuia bărbatul de 39 de ani. După ce au vizionat imaginile, oamenii legii l-au prins pe tânăr, acasă la o rudă. Nu a încercat să fugă. Era oarecum resemnat și știa că va fi depistat mai devreme sau mai târziu.

"Edi, ce mi-ai făcut!"

După ce l-a înjunghiat pe Iustian de mai multe ori cu un cuțit în zona gâtului, Eduard Stan a fugit cu liftul, asta în timp ce victima se zbătea și striga după ajutor, bătând cu pumnii în ușile vecinilor. Văzând că nu răspunde nimeni, bărbatul a vrut să revină în apartamentul său, însă nu a mai ajuns. S-a prăbușit, în fața locuinței. Întâmplarea a făcut ca în acel moment să deschidă ușa un alt vecin, care l-a văzut într-o baltă de sânge și s-a dus imediat pentru a-i acorda primul ajutor. Victima l-a rugat pe vecinul lui să-l ajute și să-i aducă un prosop. Acesta i-a ținut un maiou pe gât, pentru a opri sângerarea puternică, însă nu a fost suficient. De asemenea, martorul povestește că bărbatul de 39 de ani a murit în brațele lui, iar ultimele lui cuvinte au fost: "Edi, ce mi-ai făcut!".

Medicii legiști care au făcut necropsia au concluzionat că bărbatul a murit din cauza hemoragiei abundente, pentru că loviturile de cuțit, aplicate în special în zona gâtului, i-au secționat artera carotidă.

A recunoscut tot

Ajuns în fața anchetatorilor, Eduard Stan și-a recunoscut fapta. Acesta a spus că a fost vorba despre o datorie pe care el o avea la victimă. Tânărul de 28 de ani le-a povestit procurorilor că îi datora lui Iustian o sumă mare de bani, iar acesta i-ar fi cerut dobânzi uriașe. Spune că datoria ar fi fost de 3.000 euro, iar el îi restituise deja victimei o mare parte din sumă. Situația ar fi degenerat în momentul în care Iustian i-ar fi spus lui "Edi" că mai are să-i dea mulți bani, pentru că se adunase o mare sumă de bani, odată cu dobânzile, iar suma restituită trebuia să fie de 10.300 euro. Auzind acestea și pentru că victima l-ar fi amenințat, Eduard Stan și-a ieșit din minți și a pus mâna pe un cuțit și nu s-a lăsat până nu i-a tăiat gâtul lui Iustian. De asemenea, și criminaliștii au găsit în apartamentul bărbatului un contract în care era stipulată o sumă mare de bani pe care suspectul i-o datora victimei.

Anchetatorii spun că tânărului îi pare rău pentru ce a făcut și încă nu conștientizează oroarea pe care a comis-o.

Ananie Iustian Mihali era cunoscut în comunitatea gay din Constanța și, din câte se pare, și Eduard Stan făcea parte din aceeași comunitate. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.301 secunde