Deznodământul asasinatului

"Edi, ce mi-ai făcut!" Criminalul a fost prins. Victima infectată cu HIV era cămătar / FOTO

12014

Articole de la același autor

Bărbatul care l-a omorât pe Iustian și apoi l-a abandonat într-o baltă de sânge a fost prins. Acesta a fost găsit de anchetatori acasă la o rudă. Nu a opus rezistență, nu a încercat să se ascundă și a recunoscut imediat ceea ce a făcut. Bărbatul le-a povestit oamenilor legii exact cum a înjunghiat-o pe victimă, după care a fugit cu liftul.

Procurorii constănțeni au dat de urma bărbatului care l-a omorât pe Ananie Iustian Mihali, de 39 de ani. Este vorba despre Eduard Stan, de 28 de ani. Anchetatorii au reușit să-l prindă în noaptea de sâmbătă spre duminică. O pistă foarte importantă a constituit-o camera de supraveghere situată la intrarea în blocul în care locuia bărbatul de 39 de ani. După ce au vizionat imaginile, oamenii legii l-au prins pe tânăr, acasă la o rudă. Nu a încercat să fugă. Era oarecum resemnat și știa că va fi depistat mai devreme sau mai târziu.

"Edi, ce mi-ai făcut!"

După ce l-a înjunghiat pe Iustian de mai multe ori cu un cuțit în zona gâtului, Eduard Stan a fugit cu liftul, asta în timp ce victima se zbătea și striga după ajutor, bătând cu pumnii în ușile vecinilor. Văzând că nu răspunde nimeni, bărbatul a vrut să revină în apartamentul său, însă nu a mai ajuns. S-a prăbușit, în fața locuinței. Întâmplarea a făcut ca în acel moment să deschidă ușa un alt vecin, care l-a văzut într-o baltă de sânge și s-a dus imediat pentru a-i acorda primul ajutor. Victima l-a rugat pe vecinul lui să-l ajute și să-i aducă un prosop. Acesta i-a ținut un maiou pe gât, pentru a opri sângerarea puternică, însă nu a fost suficient. De asemenea, martorul povestește că bărbatul de 39 de ani a murit în brațele lui, iar ultimele lui cuvinte au fost: "Edi, ce mi-ai făcut!".

Medicii legiști care au făcut necropsia au concluzionat că bărbatul a murit din cauza hemoragiei abundente, pentru că loviturile de cuțit, aplicate în special în zona gâtului, i-au secționat artera carotidă.

A recunoscut tot

Ajuns în fața anchetatorilor, Eduard Stan și-a recunoscut fapta. Acesta a spus că a fost vorba despre o datorie pe care el o avea la victimă. Tânărul de 28 de ani le-a povestit procurorilor că îi datora lui Iustian o sumă mare de bani, iar acesta i-ar fi cerut dobânzi uriașe. Spune că datoria ar fi fost de 3.000 euro, iar el îi restituise deja victimei o mare parte din sumă. Situația ar fi degenerat în momentul în care Iustian i-ar fi spus lui "Edi" că mai are să-i dea mulți bani, pentru că se adunase o mare sumă de bani, odată cu dobânzile, iar suma restituită trebuia să fie de 10.300 euro. Auzind acestea și pentru că victima l-ar fi amenințat, Eduard Stan și-a ieșit din minți și a pus mâna pe un cuțit și nu s-a lăsat până nu i-a tăiat gâtul lui Iustian. De asemenea, și criminaliștii au găsit în apartamentul bărbatului un contract în care era stipulată o sumă mare de bani pe care suspectul i-o datora victimei.

Anchetatorii spun că tânărului îi pare rău pentru ce a făcut și încă nu conștientizează oroarea pe care a comis-o.

Ananie Iustian Mihali era cunoscut în comunitatea gay din Constanța și, din câte se pare, și Eduard Stan făcea parte din aceeași comunitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8404 secunde