Ce efecte produce consumul excesiv de antibiotice

142
Ce efecte produce consumul excesiv de antibiotice - ceefecteproduceconsumul-1407163704.jpg

Articole de la același autor

Aportul prelungit de antibiotice, în special cel necontrolat, poate fi responsabil de producerea candidozei intestinale, susțin medicii. Aceasta este o infecție care apare la nivelul intestinului și care necesită o serie de investigații care să ateste diagnosticul.

"Candidoza intestinală este diagnosticată mai ales în cazul pacienților care au luat antibiotice pentru o perioadă lungă de timp, fără recomandare medicală și fără probiotice. Aceasta este o infecție care apare în urma dezvoltării rapide a unei ciuperci asemănătoare unui ferment și care, în cele mai multe dintre cazuri, poate crește pe toată suprafața tubului digestiv, nu doar în vagin, așa cum știu majoritatea pacienților. Diagnosticarea începe cu un exudat faringian, repetat la un interval de câteva săptămâni, și continuă cu investigații copro-parazitologice.

În toată această perioadă, pacientul trebuie să urmeze un regim drastic, fără alimente acide, care să fermenteze și să urmeze un tratament individualizat care să conțină și probiotice. Acestea ajută la reechilibrarea florei intestinale și la reducerea complicațiilor, care pot duce până la ulcere și cancer", explică dr. Cristina Cristache, medic primar chirurg, cu competențe în proctologie și nutriție, în cadrul On Clinic Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cu ce înlocuim antibioticele
Pagina a fost generata in 0.5609 secunde