Răceala și gripa nu se tratează cu antibiotice!
252
Articole de la același autor
Cine sunt pacienții care au rămas fără medicamente compensate
29 Ianuarie 2014
Cum să ne ferim de indigestie de sărbători
24 Decembrie 2013
Probleme de stomac sau colon? Iată de ce investigații aveți nevoie
25 Ianuarie 2014
Dr. Dănuț Dincă: "Am anulat toate operațiile ORL!"
30 Ianuarie 2014
Operațiile de polipi și amigdalite vor fi realizate cu aparatură modernă, la Constanța
18 Decembrie 2013
Spitalul Județean Constanța va avea un nou director medical
17 Decembrie 2013
Deși toată lumea dă fuga la farmacie și cumpără antibiotice la fiecare episod de febră sau guturai, medicii spun că utilizarea iresponsabilă a antibioticelor este o greșeală și că ea poate crea grave probleme de sănătate. Mai mult, ei spun că, în cazurile în care ele sunt cu adevărat necesare, organismul nu va mai răspunde la tratament.
"În ultimii ani, s-a observat o creștere a numărului infecțiilor produse de bacterii foarte rezistente la antibiotice, astfel că «tradiția» pacienților de a folosi aceste medicamente la cel mai mic semn de boală, fără niciun fel de recomandare, este un semn de iresponsabilitate și, în același timp, un semnal de alarmă pentru noi, ca medici. Trebuie înțeles faptul că antibioticele sunt folosite în tratarea infecțiilor bacteriene, nu a celor virale, drept urmare acestea trebuie luate exclusiv după prescripția unui medic care poate constata în urma investigațiilor despre ce afecțiune este vorba. Cu alte cuvinte, antibioticele nu au efect favorabil în infecțiile virale care provoacă răceală sau gripă.
O altă problemă cu care ne confruntăm din ce în ce mai des este aceea că, după ce primesc o schemă de tratament cu antibiotice, pacienții nu o respectă. Un tratament cu antibiotice nu va avea niciodată efectul așteptat dacă aceștia nu și-l administrează cum trebuie. În plus, trebuie reținut că pe piața farmaceutică nu există întâmplător o gamă atât de variată de antibiotice, ci pentru că fiecare este prescris pe baza identificării de către medic a bacteriilor care au generat boala", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Joi, 06 Februarie 2014
Luni, 20 Ianuarie 2014
Joi, 12 Decembrie 2013
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Vineri, 07 Februarie 2014
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013