X

Ce facem dacă avem "pleoape căzute"

429
Ce facem dacă avem

Articole de la același autor

Ptoza palpebrală sau "pleoapele căzute" așa cum este cunoscută afecțiunea în popor poate să fie congenitală, adică din naștere sau să apară ca rezultat al unui accident vascular cerebral la o vârstă nu foarte înaintată sau senilă, adică în urma îmbătrânirii.

Această afecțiune nu este doar inestetică, spun medicii, ci și extrem de periculoasă, mai ales în cazul copiilor cărora le poate provoca pierderea vederii.

"Ptoza operează în jurul vârstei de 7 ani pentru ca pacientul să nu își piardă vederea. Ptoza secundară unei afecțiuni vasculare nu se operează decât dacă tratamentul neurologic nu dă rezultate. Pacientul trebuie însă să nu se teamă de operația acestei afecțiuni pentru că ea este o intervenție de rutină. Oricum, tehnicile prin care se realizează în prezent operația sunt dintre cele mai avansate, astfel că pacientul nu trebuie să stea internat mai mult de două zile, mai mult pentru a i se monitoriza starea de sănătate și pentru a evita eventualele complicații datorate afecțiunilor asociate sau vârstei", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Diverse : Ce boli de ochi pot afecta copiii
Pagina a fost generata in 0.2847 secunde