Ce se întâmplă dacă renunți la alcool timp de o lună

490

Articole de la același autor

Persoanele care renunță la alcool timp de o lună de zile au mai multe șanse de a reduce nivelul colesterolului, de a scăpa de kilogramele în plus, de a-și îmbunătăți calitatea somnului și astfel îi oferă și ficatului șansa de a se recupera după anumite excese.

Experții în bolile hepatice au ignorat, până de curând, beneficiile abstinenței în rândul consumatorilor moderați, concentrându-și atenția asupra problemelor celor care consumă alcool în mod frecvent.

În urma unui studiu recent, în medie, voluntarii care nu au consumat alcool aproximativ cinci săptămâni au slăbit aproximativ un kilogram și jumătate, iar nivelul colesterolului s-a redus cu cinci procente. De asemenea, nivelul glucozei din sânge a scăzut cu aproape o pătrime, indicând astfel o condiție fizică mai bună.

Tuturor participanților li s-au făcut teste de sânge la începutul și la finalul perioadei în care au participat la acest studiu. Medicii de la Royal Fee Hospital din Londra au constatat, în urma testelor hepatice care măsoară nivelul de grăsimi, că acesta a scăzut cu 15 procente, ceea ce înseamnă că ficatul și-a ameliorat activitatea. În plus, voluntarii au dormit mai bine și au fost mai activi la locul de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8613 secunde