Ce sfaturi ne dau medicii pentru o alimentație sănătoasă
166
Articole de la același autor
Cum se moare cu zile în Spitalul Județean. Pacient cu infarct, "uitat" patru ore la Urgență, dus cu elicopterul la București!
06 Octombrie 2014
Specialiștii Ovidius Clinical Hospital: "Cui ne adresăm dacă avem transaminaze crescute?"
11 Octombrie 2014
Când au loc înscrierile la rezidențiat, în Constanța
10 Octombrie 2014
Veste bombă despre testele de sarcină
10 Octombrie 2014
Cât costă o naștere, la Constanța, la spital privat vs. Spitalul Județean
24 Septembrie 2014
Pentru a evita creșterea în greutate, nivelul colesterolului și afecțiunile metabolice, medicii fac o serie de recomandări. Printre acestea, echilibrarea caloriilor pentru menținerea greutății. O alimentație sănătoasă începe de la magazin, adică primul pas este ca fiecare cumpărător să citească cu atenție etichetele.
În altă ordine de idei, iată câteva sfaturi pentru menținerea sănătății.
"Informați-vă și învățați să recunoașteți alimentele bogate în calorii l Schimbați-vă comportamentul alimentar și sportiv astfel încât să vă mențineți o greutate normală sau să slăbiți dacă este cazul l Controlați-vă aportul de calorii prin reducerea cantității alimentelor care conțin grăsimi și zahăr l Mențineți un număr de calorii adecvat pentru fiecare perioadă a vieții - copilărie, adolescență, tinerețe, sarcină și alăptare, vârsta a treia l Reduceți aportul de sare sub 5 g/zi; dacă suferiți de hipertensiune, diabet sau boală cronică de rinichi, reduceți la 3,5 g/zi l Consumați mai puțin de 10% din calorii din grăsimi saturate (animale), înlocuindu-le cu grăsimi sănătoase (mono și poli-nesaturate) din uleiuri vegetale, pește, oleaginoase l Consumați mai puțin de 300 mg/zi colesterol (se găsește în special în produsele animale) l Reduceți cât puteți de mult (spre de tot) alimentele care conțin acizi grași trans sau așa numitele grăsimi hidrogenate care se găsesc în margarine, unt de arahide etc. l Reduceți grăsimile solide (unt, untură) și alimentele care conțin adaos de zahăr l Reduceți consumul alimentelor care conțin cereale rafinate, cum ar fi anumite tipuri de cereale pentru micul dejun, batoane cu cereale, mai ales dacă conțin și adaos de zahăr și sare l Dacă obișnuiți să consumați alcool, trebuie să fiți moderați - maxim o băutu-ră/zi pentru femei și 2 băuturi/zi pentru bărbați (o băutură = 350 ml bere sau 150 ml vin, 45 ml tărie)", a precizat dr. Ioana Dima, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.
Stilul de alimentație trebuie să acopere întreaga zi și să conțină un număr potrivit de calorii.
În altă ordine de idei, iată câteva sfaturi pentru menținerea sănătății.
"Informați-vă și învățați să recunoașteți alimentele bogate în calorii l Schimbați-vă comportamentul alimentar și sportiv astfel încât să vă mențineți o greutate normală sau să slăbiți dacă este cazul l Controlați-vă aportul de calorii prin reducerea cantității alimentelor care conțin grăsimi și zahăr l Mențineți un număr de calorii adecvat pentru fiecare perioadă a vieții - copilărie, adolescență, tinerețe, sarcină și alăptare, vârsta a treia l Reduceți aportul de sare sub 5 g/zi; dacă suferiți de hipertensiune, diabet sau boală cronică de rinichi, reduceți la 3,5 g/zi l Consumați mai puțin de 10% din calorii din grăsimi saturate (animale), înlocuindu-le cu grăsimi sănătoase (mono și poli-nesaturate) din uleiuri vegetale, pește, oleaginoase l Consumați mai puțin de 300 mg/zi colesterol (se găsește în special în produsele animale) l Reduceți cât puteți de mult (spre de tot) alimentele care conțin acizi grași trans sau așa numitele grăsimi hidrogenate care se găsesc în margarine, unt de arahide etc. l Reduceți grăsimile solide (unt, untură) și alimentele care conțin adaos de zahăr l Reduceți consumul alimentelor care conțin cereale rafinate, cum ar fi anumite tipuri de cereale pentru micul dejun, batoane cu cereale, mai ales dacă conțin și adaos de zahăr și sare l Dacă obișnuiți să consumați alcool, trebuie să fiți moderați - maxim o băutu-ră/zi pentru femei și 2 băuturi/zi pentru bărbați (o băutură = 350 ml bere sau 150 ml vin, 45 ml tărie)", a precizat dr. Ioana Dima, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.
Stilul de alimentație trebuie să acopere întreaga zi și să conțină un număr potrivit de calorii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Duminică, 09 Noiembrie 2014
Luni, 03 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Luni, 29 Septembrie 2014
Vineri, 19 Septembrie 2014
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Joi, 04 Septembrie 2014
Joi, 02 Octombrie 2014
Luni, 22 Septembrie 2014