Ce sfaturi trebuie să urmăm pe timp de caniculă

152
În condițiile în care meteorologii doar ce au anunțat o avertizare cod galben de caniculă pentru următoarele zile, Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00.

Pe timp de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă. Nu trebuie consumat alcool și este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeina sau de zahăr.

Pe parcursul zilei este bine să facem dușuri călduțe, fără a ne șterge de apă, iar dacă avem aer condiționat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ținută adecvată:pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie și aveți grijă de persoanele dependente de voi oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3301 secunde