Cum îi ferim de caniculă pe bolnavii cronici și pe bătrâni

312
Cum îi ferim de caniculă pe bolnavii cronici  și pe bătrâni - caniculabatranijpeg-1339938409.jpg
Printre cele mai afectate de temperaturile extrem de ridicate din timpul verii sunt persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni cronice. Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța face câteva recomandări acestora, pentru a evita complicațiile cauzate de căldura excesivă. Astfel, trebuie creat un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului și să se asigure o hidratare corespunzătoare cu ceai slab îndulcit și sucuri naturale de fructe, preparate în casă, fără adaos de conservanți. De asemenea, alimentația trebuie să fie predominant compusă din legume și fructe proaspete, iar mâncarea să fie cumpărată din magazine dotate cu instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor.

Potrivit DSPJ, consumul de alcool și cafea este interzis în timpul caniculei. În plus, trebuie evitată circulația în perioadele de vârf ale zilei, când temperaturile sunt foarte ridicate, dar dacă este absolut necesar să ieșiți din casă, se recomandă îmbrăcămintea ușoară din materiale vegetale precum și pălăria de protecție pe cap.

Cei care suferă de anumite afecțiuni trebuie să își continue tratamentul conform indicațiilor medicului, dar este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecțiuni cronice, cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile meteorologice. În final, trebuie menținută cu rigurozitate igiena personală și sunt indicate cel puțin trei dușuri pe zi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3557 secunde