Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor pentru vacanță?

423
Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor pentru vacanță? - 25745f2bedf3ebbb42da885a299d1884.jpg
Concediul este cu siguranță prea scurt și nu veți dori să vi-l stricați cu vreo problemă de sănătate. De aceea este bine să fiți prevăzători și să aveți o trusă de prim ajutor dotată cu toate cele necesare.
Indiferent dacă vă petreceți concediul la munte sau la mare, este bine să aveți în bagaje o trusă de prim ajutor pentru vacanță. Este posibil să nu găsiți o farmacie pe aproape sau să nu fie aprovizionată cu cele necesare. Tocmai de aceea, puneți în bagaje și medicamente și materiale sanitare.
Este important ca în trusă să existe produse farmaceutice și materiale pentru acordarea primei îngrijiri. Astfel, luați cu voi analgezice (calmante), paracetamol, aspirină (de prerință tamponată, pentru a nu avea probleme cu stomacul), algocalmin, antinevralgic. De asemenea, este bine să împachetați și medicamente pentru o bună digestie, precum furazolidon sau smecta. Este bine să fiți pregătiți și pentru o ușoară răceală (astfel că împachetați și faringosept sau strepsils), pentru rău de mașină, pentru înțepăturile și mușcăturile de insecte (mai ales dacă vă petreceți concediul lângă o baltă sau un lac). Totodată, pentru că se pot petrece accidente, precum să te tai într-o scoică, dacă te afli la mare, sau să le zgârii într-un copac, dacă ești la munte, este bine să ai și produsele necesare pentru îngrijirea rănilor, respectiv betadină, leucoplast etc. Luați și unguente pe bază de tetraciclină, cremă de gălbenele (indicată pentru arsuri) și geluri cu efect antiinflamator.
Mai puneți în bagaje și câteva fiole de calciu, pentru o absorbție rapidă, pastile pentru reacții alergice și săruri pentru rehidratare orală.
Trusa mai poate conține și materiale sanitare, precum feșe de tifon sau elastice, plasturi, o pereche de mănuși de unică folosință, o forfecuță și un termometru.
Dacă mergeți și cu cei mici în concediu, realizarea acestei truse și includerea ei în bagaje devine deja obligatorie. Nu trebuie să lipsească, bineînțeles, medicamentele și produsele de îngrijire pentru copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Măsurile de prim ajutor pentru luxații
Pagina a fost generata in 0.1872 secunde