Ce trebuie să faci dacă cel mic are rău de mașină

289
Ce trebuie să faci dacă cel mic are rău de mașină - raumasinabebe-1345225671.jpg
Dacă v-ați hotărât să plecați în concediu cu mașina și cel mic suferă de rău de călătorie, ar trebui să țineți cont de câteva recomandări pentru a evita problemele. Răul de mișcare apare atunci când creierul primește informații contradictorii de la urechea internă, ochi și nervii din extremități. Cele mai frecvente reacții ale copiilor sunt stomacul deranjat, vărsăturile, transpirațiile reci, oboseala, amețelile sau pierderea poftei de mâncare. Cei mai afectați sunt copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani. "De obicei, aceste tulburări sunt mai frecvente în copilărie și apar de la 2, 3 sau 4 ani la copiii mai sensibili", ne-a spus dr. Maria Ianuș, medic de familie.


Pentru a reduce inputul senzorial, copilul trebuie încurajat să se uite la lucrurile de afară. De asemenea, dacă avem programată o călătorie mai lungă cu autobuzul, medicii ne sfătuiesc să îi poziționăm pe cei mici în partea din față a mașinii. "Cei care știu că au astfel de probleme ar trebui să stea pe scaunele din față ale autovehiculului, să nu își miște capul și să încerce să se concentreze pe un punct fix", a menționat medicul de familie. Dr. Ianuș a mai precizat că, pentru a ameliora efectele răului de mașină, înainte de călătoriile lungi sunt recomandate medicamentele care previn starea de greață, adică antiemeticele.

În situația în care copilului i se face rău, opriți mașina cât mai repede, faceți o plimbare scurtă sau puneți-l să se întindă pe spate cu ochii închiși, iar plasarea unui șervețel rece pe frunte l-ar putea ajuta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Sănătate : Cum putem învăța să respirăm corect
Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Sănătate : Înghețată cu cocos și banane
Pagina a fost generata in 1.5372 secunde