Ce trebuie să știți despre durerile de spate

547
2
Ce trebuie să știți despre durerile de spate - cetrebuiesastitidurerispateilies-1393440546.jpg

Articole de la același autor

Vă dor șalele frecvent? Dimineață, vă este greu să vă ridicați din pat, din cauza durerilor, iar dacă în timpul zilei depuneți efort, suferința fizică reapare? Este posibil, însă, să nu resimțiți niciunul dintre simptomele enumerate mai sus, dar să simțiți cum vă "taie" mijlocul după ce ați ridicat o sacoșă ori ați făcut o mișcare bruscă, și să nu mai puteți să vă redresați. În ambele situații, diagnosticul este lombalgie. Termenul acesta descrie durerile resimțite în zona lombară (cele cinci vertebre lombare). 


Dr. Mădălina Iliescu, medic recuperare medicală, a explicat că lombalgia este de două feluri: lombalgia acută și cea cronică.
"În lombalgia acută, durerea poate apărea brusc, după un efort deosebit, este vie, localizată în regiunea lombară și imobilizează bolnavul. Uneori, poate apărea după un efort de mică importanță, dacă aceasta se combină cu mișcarea de flexiune - extensie sau rotația coloanei vertebrale. Poate chiar să apară fără niciun efort evident, dimineața, la scularea din pat. Cea mai mică mișcare exacerbează durerile și așa foarte vii", a explicat specialistul.


În cazul lombalgiei cronice, durerea are un caracter difuz, predominând în regiunea lombară inferioară. "Are caracterul unei greutăți lombare, a unei oboseli continue, mai accentuate dimineața, la trezire, care se diminuează prin mișcări. Reapare de obicei după eforturi și mai ales către seară. Durerea este surdă și crește în intensitate urmare a eforturilor, ridicării de greutăți sau statului prelungit în picioare. Este calmată de repausul la orizontală", a mai precizat dr. Mădălina Iliescu. 


Tratamentul este complex, asociind medicația cu terapia de recuperare. Este vorba de electroterapie, ultrasonoterapie, magnetoterapie, termoterapie, laserterapie, maso-terapie și kinetoterapie, terapii de care puteți beneficia în Centrul de Recuperare Medicală Aqua.


Comentează știrea

Vasile...cocoșatu'
27 februarie 2014
Vă dor șalele ? mergeți la Mădălina !

Păi asta sună a reclamă, adică: vă doare spatele, mergeți la Centrul de Recuperare Medicală Aqua, ceeace nu prea e corect din partea unor jurnaliști respectabili. Lăsați publicitatea gratuită și oferiți oamenilor sfaturi utile, concrete, fără să-i promovați pe privații ăștia, care te jupoaie de bani. Asta înseamnă profesionalism și deontologie, dar voi sunteți interesați de bani, prin promovarea mascată a unor entități private, de unde vă primiți cașcavalul, urât aș putea spune.

Raducu
27 februarie 2014
In atentia domnului Cocoșatu'

Draga domnule,aveti perfecta dreptate intr-o privinta: publicitatea, dar va inselati in alta privinta: gratuitatea.Centrul Aqua este nou si are nevoie de clienti.Cum pot fi acestia ademeniti?Simplu: printr-un articol la ziar, articol scris chiar de d-na doctor care lucreaza la Aqua,la inca vreo trei cabinete private si un spital de stat!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Prețul medicamentelor, discutat de ARPIM
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Ce alimente reduc colesterolul
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Spitalele, preluate de universități
Pagina a fost generata in 1.6549 secunde