Ce trebuie să știți despre hipertensiunea arterială

386

Articole de la același autor

Hipertensiunea arterială este cel mai frecvent factor de risc în inducerea decesului prematur, fiecare creștere a valorii tensiunii arteriale peste limita normală crescând riscul de mortalitate cardiovasculară, susțin medicii.

Un caz cu complicații deosebite, severe și din păcate frecvente îl reprezintă pacientul în cazul căruia hipertensiunea arterială este asociată cu diabetul zaharat.

Plecând de la aceste aspecte, Societatea Națională de Medicina Familiei a demarat cursurile de educație medicală continuă gratuite, care sunt disponibile online. Astfel, medicii de familie vor avea la dispoziție cele mai noi informații pentru înțelegerea și diagnosticarea corectă a hipertensiunii arteriale, dar și asocierea acesteia cu diabetul zaharat.

"Decesele și invaliditățile determinate de bolile cardio și cerebro-vasculare reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică, pe care trebuie să o tratăm cu atenția cuvenită. Noi, în calitate de medici de familie, ne aflăm în prima linie în lupta dusă pentru profilaxie și tocmai de aceea trebuie să cunoaștem în detalii secretele acestor boli tăcute, dar care cauzează daune irecuperabile organismului. Este de datoria noastră să cunoaștem informațiile de ultimă oră privind îngrijirea și tratamentul pacientului hipertensiv și diabetic, pentru că doar așa îi putem crește șansele la o viață mai bună și mai îndelungată", susține dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5416 secunde