Ce urmări are asupra organismului un nivel mare de estrogen

126
Ce urmări are asupra organismului un nivel mare de estrogen - estrogen1-1654696104.jpg

Articole de la același autor

Atât bărbații, cât și femeile pot avea un nivel ridicat de estrogen. Totuși, pentru a obține un diagnostic corect și un tratament util, este foarte important să vă consulte un medic. Conform specialiștilor, acesta este cunoscut drept unul dintre hormonii „feminini”, spre deosebire de testosteron, care este hormonul „masculin”. În ciuda acestor denumiri populare, cei doi hormoni menționați se găsesc în organismul ambelor sexe. Cu toate acestea, femeile prezintă mai mult estrogen decât bărbații, iar bărbații au mai mult testosteron decât femeile. În cazul sexului frumos, rolul estrogenului este să regleze dezvoltarea sexuală, ciclul menstrual și sistemul reproducător. Nivelurile hormonilor au tendința să crească și să scadă în mod regulat. Totuşi, când aceste substanțe sunt echilibrate, organismul funcționează corespunzător. Dacă acestea sunt secretate în cantități prea mari sau, din contră, prea mici, atunci pot apărea probleme. Cert este că creșterea excesivă a nivelului de estrogen poate fi consecința unor factori accidentali, precum și a unor obiceiuri nesănătoase precum: consumul excesiv de băuturi alcoolice ori consumul excesiv de alimente de tip fast- food.
 

Pe de altă parte, există numeroase alte motive pentru care nivelul de estrogen poate crește excesiv. Printre acestea se numără: bolile cardiovasculare, înaintarea în vârstă, obezitatea, problemele legate de nivelul de insulină, cum ar fi diabetul, medicamentele ce conțin estrogen, steroizii, pastilele anticoncepționale, tulburările sistemului digestiv. Alți factori care pot cauza un nivel ridicat de estrogen sunt: tulburările renale, hipertiroidismul, tumorile testiculare, ciroza, precizează medicii.

Astfel, când nivelul de estrogen sau de testosteron din organism este prea ridicat, vor apărea diferite dezechilibre. Cele mai frecvente simptome sunt: inflamații, inflamarea sânilor, dureri la nivelul acestora și dezvoltarea chisturilor în această regiune, intensificarea simptomelor premenstruale și scăderea apetitului sexual, menstruații neregulate, dureri de cap și probleme de memorie etc. În plus, la bărbați, un nivel prea ridicat de estrogen poate cauza dezvoltarea anormală a sânilor sau poate întâmpina dificultăți în a menține o erecție



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde