Dieta mediteraneană se bazează, în general, pe legume

187
Dieta mediteraneană se bazează, în general, pe legume - dieta-1654695784.jpg

Articole de la același autor

Sunt persoane care vor să adopte dieta mediteraneană verde, care se bazează pe legume, fără a neglija, însă, nevoia de proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. De ce este recomandată? Specialiștii sunt de părere că această dietă este una dintre cele mai sănătoase și populare din lume. Unele studii arată că ea îmbunătățește anumiți indicatori de sănătate prin consumul mai multor antioxidanți și înlocuirea cărnii roșii cu proteine vegetale. Apoi, dieta continuă să se bazeze pe alimente precum cerealele integrale, fructele, legumele, leguminoasele, ierburile, nucile și uleiul de măsline.
 

Dieta mediteraneană verde este o versiune mai ecologică decât cea tradițională, deoarece pune accentul pe legumele verzi și nu include carnea roșie sau derivații acesteia. Cercetările întreprinse până acum spun că acest tip de alimentație scade consumul de calorii și carbohidrați, dar îl crește pe cel de proteine. Unii medici afirmă că polifenolii sunt principalele surse de antioxidanți din legumele verzi. De asemenea, regimul amintit conține polifenoli, vitamina B12 și minerale. Totodată, ceaiul verde este cunoscut pentru conținutul său de polifenoli și alte substanțe antioxidante. 


La rândul lor, nucile oferă grăsimi sănătoase, proteine și antioxidanți. Ingredientul distinctiv al dietei mediteraneene verzi este lintița sau Mankai sub formă de smoothie, 100 grame pe zi. De asemenea, se recomandă consumul a 30 grame de nuci și până la trei căni de ceai verde. Desigur, lintița poate fi înlocuită cu alte surse de proteine vegetale, cum ar fi leguminoasele, derivații de soia (tempeh și tofu) sau semințele. Sunt valabile și următoarele opțiuni: hummus, paste pe bază de fasole, linte, quinoa, pită de grâu integral. În forma strictă a dietei, alimentele de origine animală nu sunt permise. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4085 secunde