Ceaiul de cimbrișor ajută la reducerea inflamației și a durerii

4938
Ceaiul de cimbrișor ajută la reducerea inflamației și a durerii - ceai-de-cimbrisor-1696938939.jpg

Articole de la același autor

Ceaiul de cimbrișor este o băutură din plante, preparată prin infuzarea frunzelor și a florilor uscate ale cimbrișorului în apă fierbinte. Potrivit specialiştilor, acesta are o mulţime de beneficii pentru sănătate. În primul rând, cimbrișorul este bogat în compuși antiinflamatorii, cum ar fi timolul, care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii. Totodată, compușii antibacterieni și antivirali ajută la combaterea infecțiilor şi protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Datorită proprietăților antifungice, licoarea poate ajuta la combaterea ciupercilor care provoacă infecții, ameliorează simptomele astmului, bronșitei, toate acestea datorită proprietăților sale expectorante și antiinflamatorii.

În acelaşi timp, consumul de ceai de cimbrișor poate ajuta la reducerea simptomelor de tuse, ameliorează simptomele de răceală, gripă, şi chiar de gută. În plus, este recomandat persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială, dar şi celor care au probleme cu digestia, pe care o poate îmbunătăţi, graţie proprietăților sale carminative și antiinflamatorii. Totodată, contribuie la reducerea simptomelor de anxietate, precum şi ameliorarea simptomelor de insomnie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5115 secunde