Ceaiul de smochin, de mare ajutor în combaterea constipației

286
Ceaiul de smochin, de mare ajutor în combaterea constipației - ceaiuldesmochin-1658927158.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, ceaiul din frunze de smochin este un remediu natural extraordinar pentru combaterea constipației și a nivelului ridicat de colesterol. Medicii susțin că această licoare este considerată a fi un supliment sănătos pentru a reduce constipația, a controla glicemia și a îmbunătăți profilul lipidic. Deși este cunoscut pentru fructele sale, rădăcinile și frunzele sunt folosite și ele în medicina tradițională. Frunza de smochin are componente care sunt folosite în scopuri medicinale. Potrivit unui articol american, acestea furnizează compuși fenolici, acizi organici și substanțe volatile care îi conferă efecte hipoglicemiante, antioxidante, antiinflamatorii, hipolipemiante și antimicrobiene.


Dovezile sunt încă limitate, însă unele studii susțin efectele frunzelor asupra sănătății. Desigur, trebuie folosite cu moderație, fără a înlocui tratamentele medicale. Atenție! Ceaiul din frunze de smochin nu va vindeca în mod miraculos diabetul. De fapt, această boală trebuie abordată cu tratament medical individualizat. Totuși, acest remediu natural poate servi ca supliment pentru scăderea nivelului ridicat de glucoză din sânge. În plus, un alt studiu a constatat că ceaiul din frunze de smochin poate ajuta la controlul glicemiei postprandiale. 


Adică reduce vârfurile glicemiei după mese. De asemenea, atât fructele smochinului, cât și frunzele acestuia sunt folosite în medicina alternativă ca suplimente naturale pentru a calma constipația. Aportul lor stimulează digestia, înmoaie scaunul și, prin urmare, favorizează expulzarea acestuia. Pentru a spori efectul, se recomandă ingerarea infuziei alături de fructe, care se remarcă prin conținutul ridicat de fibre și efectul laxativ. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5143 secunde