Coenzima Q10 combate mai ușor efectele îmbătrânirii

224
Coenzima Q10 combate mai ușor efectele îmbătrânirii - coenzima-1666355207.jpg

Articole recomandate

Pentru cei care nu știu, coenzima Q10 este un antioxidant care poate combate simptomele îmbătrânirii. Numită și ubichinonă, aceasta este un antioxidant care se găsește în mod natural în fiecare celulă a organismului uman. Specialiștii de la dozadesanatate.ro spun că există câteva alimente bogate în coenzima Q10, pe care trebuie să le introduceți în alimentație. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că rolul coenzimei Q10 este foarte important: protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. În plus, această enzimă oferă protecție împotriva oricăror agenți externi care provoacă daune oxidative. De asemenea, aceasta ajută celulele să producă energie și crește rezistența, forța și fermitatea mai multor grupe de mușchi. În plus, atunci când în organism există un nivel ridicat de antioxidanți, pot fi combătute mai ușor efectele îmbătrânirii. Pentru a vă ajuta organismul să producă mai multă coenzimă Q10 în mod natural, încercați să consumați alimente care o conțin. 


De exemplu, peștele bogat în acizi grași, cum ar fi Omega-3 și Omega-6, se numără printre acele alimente necesare în dietă atât pentru a menține, cât și pentru a crește producerea de coenzima Q10 în organism. Cel mai recomandat tip de pește este cu siguranță somonul. Carnea, în schimb, este unul din puținele alimente bogate în coenzima Q10. Nu optați, însă, prea des pentru cea roșie, deoarece prezintă un conținut ridicat de grăsimi, care vor crește nivelul de colesterol și trigliceride. Puteți opta pentru alune, broccoli, suc de portocale și căpșuni etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6013 secunde