Colegiul Medicilor propune ca medicii de familie să acorde îngrijiri la domiciliu

150
Colegiul Medicilor propune ca medicii de familie să acorde îngrijiri la domiciliu - doctori-1487938033.jpg

Articole recomandate

Colegiul Medicilor din România solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să analizeze posibilitatea ca medicii de familie să poată să contracteze servicii medicale de îngrijire la domiciliu, printr-un contract separat de cel pentru furnizarea de servicii deja existent.


"Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) analiza posibilității de contractare a serviciilor medicale de îngrijire de către cabinetele medicilor de familie cu finanțare din fondurile destinate îngrijirilor medicale la domiciliu", potrivit procesului verbal încheiat între cele două instituții, scrie news.ro.


Cererea CMR vine după discuțiile celor două instituții în privința Normelor de aplicare în 2017 a HG 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale și a contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017.


Președintele CNAS, Radu Țibichi, explică faptul că o astfel de modificare ar putea fi realizată odată cu modificarea contractului-cadru valabil până la sfârșitul anului.


În plus, medicii de familie ar trebui să îndeplinească condițiile de eligibilitate ale furnizorilor de îngrijiri la domiciliu. Mai mult, președintele CNAS spune că astfel de contracte ar putea fi încheiate și cu spitalele, pentru ca medicii să-și poată urmări postoperator pacienții, dar unitățile sanitare nu sunt interesate.


"Avem nevoie de îngrijiri la domiciliu, cererea este foarte mare. Bugetul pe 2017 a crescut, iar pentru îngrijirile medicale la domiciliu este prevăzută o creștere de 14,49 la sut[, cea mai mare din ultimii ani", a mai spus Țibichi.


CMR propune, totodată, ca serviciile medicale de îngrijiri la domiciliu să fie validate fără utilizarea cardului de sănătate, prin similitudine cu serviciile acordate în structurile de urgență Unitatea de Primiri Urgențe/Centrul de Primiri Urgențe.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Medicii de familie, reuniți la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.4928 secunde