Colesterolul ridicat, cauza bolilor cardiovasculare
249
Articole de la același autor
Cum tratăm un episod de tulburare vizuală
17 Septembrie 2015
Doliu în lumea medicală din Constanța! Un cunoscut doctor constănțean a murit într-un tragic accident rutier
07 Septembrie 2015
Cum se manifestă "bolile gurii" la copii
21 Septembrie 2015
Tragedie în lumea medicală constănțeană! Un cunoscut doctor, mort într-un cumplit accident rutier
08 Septembrie 2015
Simptome care impun, obligatoriu, un consult proctologic
29 Septembrie 2015
Colesterolul crescut peste valorile normale este un factor de risc important care anunță, uneori cu ani înainte, dezvoltarea unor boli cardio-vasculare și cerebrale. Colesterolul se depune pe interiorul pereților vaselor de sânge îngustându-l, scăzând astfel debitul de sânge în teritoriul irigat de respectivul vas. De aceea nu mai ajunge suficient oxigen la țesuturi, fenomen cunoscut sub numele de ischemie. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul creierului și al inimii. De aceea, colesterolul crescut este factor de risc mai ales pentru accidentul cerebral vascular și pentru cardiopatia ischemică, dar și pentru alte numeroase afecțiuni.
De ce crește colesterolul? Există două mari cauze: o predispoziție moștenită genetic și alimentația nesănătoasă.
Reducerea greutății corporale atunci când colesterolul crescut este însoțit și de o greutate mai mare decât cea normală se poate obține prin exerciții fizice și printr-o alimentație săracă în calorii. Alimentele recomandate în acest sens sunt cele cu conținut scăzut în grăsimi saturate (uleiuri vegetale, fructe, legume, cereale, pro-duse lactate) și alimentele ce conțin grăsimi nesaturate (ulei de măsline, ulei de soia și de floarea-soarelui), spun specialiștii.
De ce crește colesterolul? Există două mari cauze: o predispoziție moștenită genetic și alimentația nesănătoasă.
Reducerea greutății corporale atunci când colesterolul crescut este însoțit și de o greutate mai mare decât cea normală se poate obține prin exerciții fizice și printr-o alimentație săracă în calorii. Alimentele recomandate în acest sens sunt cele cu conținut scăzut în grăsimi saturate (uleiuri vegetale, fructe, legume, cereale, pro-duse lactate) și alimentele ce conțin grăsimi nesaturate (ulei de măsline, ulei de soia și de floarea-soarelui), spun specialiștii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 29 Septembrie 2015
Joi, 24 Septembrie 2015
Luni, 21 Septembrie 2015
Luni, 24 August 2015
Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Miercuri, 24 Iunie 2015
Miercuri, 10 Iunie 2015
Joi, 28 Mai 2015
Miercuri, 15 Aprilie 2015
Sâmbătă, 04 Aprilie 2015