Constănțenii ar putea beneficia de un program permanent de resuscitare cardio-respiratorie

289
1
Constănțenii ar putea beneficia de un program permanent de resuscitare cardio-respiratorie - constanteniiarputeadrcristinaaso-1417540607.jpg

Articole de la același autor

Cinci asistente medicale din secții precum terapie intensivă, urgențe, chirurgie generală, chirurgie cardio-vasculară și dermatologie au urmat, săptămâna trecută, un curs de specializare în cadrul Spitalului Acibadem din Turcia. Alături de acestea a fost și directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean Constanța, dr. Cristina Asofiei.

După această experiență medicală, medicul spune că, în 2015, și în spitalul constănțean, pacienții ar putea beneficia de un program - pilot de resuscitare cardio-respiratorie.

"Într-unul dintre spitalele grupului medical Acibadem am avut ocazia de a realiza manevre de resuscitare în cele mai bune condiții, cu manechine cărora chiar le puteam verifica pulsul, realizate după cele mai înalte standarde. Și vorbim de condițiile și echipamentul din terapie intensivă, capabile să salveze vieți în mai puțin de câteva minute.

De altfel, de aici a venit și ideea unui program - pilot care să formeze câteva echipe medicale, special pregătite pentru pacienții în stop cardio-respirator. Acolo sunt echipe de câte 4 asistenți medicali, denumite și «blue team», care se ocupă strict de aceste cazuri și care sunt la dispoziția spitalului în permanență", a precizat dr. Cristina Asofiei, director de îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Acest proiect va fi susținut și de echipa managerială a spitalului, care susține că va cere finanțare pentru a-l pune în practică.

"Vom trimite încă 4 echipe de câte 6 asistenți medicali în Turcia, la aceste cursuri, urmând ca în prima parte a anului viitor să realizăm o strategie concretă pentru acest proiect care, credem noi, va fi disponibil din toamna lui 2015.

Desigur că vom face și achiziții care vor consta în defibrilatoare și aparate de suport respirator, însă trebuie să vedem de ce fonduri vom dispune. În orice caz, aceste cadre medicale nu vor fi plătite suplimentar și vor fi la dispoziția spitalului în ture obișnuite", a completat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

liviu
4 decembrie 2014
Info

Oferta noua de lucru part-time si full-time! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1349 secunde