Concurs Consumul de cafea scade riscul apariției cancerului ovarian

641

Articole recomandate

Cofeina scade riscul apariției cancerului ovarian, acest lucru fiind evident mai ales în rândul femeilor care nu au luat niciodată contraceptive orale sau medicamente pe bază de hormoni în perioada menopauzei, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul american publicat de Reuters.
La nivel mondial se estimează că în fiecare an apar peste 190.000 de cazuri noi de cancer, maladia dezvoltându-se în special după vârsta de 50 de ani, se arată în studiu. Specialiștii mai spun că de obicei, femeile care dezvoltă o formă de cancer ovarian, la început au simptome ușoare sau nu au deloc, până când boala ajunge într-o fază avansată.
Pentru a stabili o legătură clară între consumul de cafea și reducerea riscului dezvoltării de cancer ovarian, cercetătorii au examinat datele extrase din chestionarele a peste 121.000 de femei cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani.
Cercetătorii nu au găsit nicio legatură semnificativă între obiceiul trecut sau prezent de a bea sau fuma și riscul de cancer ovarian, deși consumul de tutun părea să mărească riscul ca una dintre for-mele rare ale bolii să apară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1284 secunde