Controversa vaccinului ROR. Moartea bebelușilor și efectul de turmă

5631
10
Controversa vaccinului ROR. Moartea bebelușilor și efectul de turmă - fondvaccinror-1474553789.jpg

Articole de la același autor

România se confruntă cu o problemă majoră: trei bebeluși au murit, iar Ministerul Sănătății confirmă că în țară este epidemie de rujeolă! 


Autoritățile sunt de părere că toate campaniile agresive anti-imunizare au făcut posibilă această situație extrem de gravă și cu riscuri uriașe. Articolul apărut în ediția de ieri a ziarului nostru, vizavi de mamele care nu își imunizează copiii, a generat un val de comentarii acide. Multe dintre mămicile din Constanța reclamă faptul că, deși vor să-și vaccineze copiii, vaccinul ROR lipsește din unele dispensare. 




"Despre crizele de vaccin nu vorbește nimeni sau despre lenea medicilor de familie de a merge să ridice vaccinurile? De circa două luni, sun săptămânal la medicul de familie să întreb dacă a primit vaccinul și nu îl are! Am depășit cu mult vârsta de vaccinare și încă nu au vaccinul în cabinete!", acuză o mămică din Constanța. 


În replică, Direcția de Sănătate Publică Constanța contrazice ferm aceste zvonuri. 


"La Direcția de Sănătate Publică Constanța, nu s-a primit nicio sesizare cum că nu ar exista în cabinetele medicilor de familie vaccinul ROR. Este într-adevăr o problemă cu BCG, vaccinul antituberculos. Ministerul Sănătății face achiziția, noi am rămas fără el și atunci am solicitat de la minister și ni s-au redirecționat doze de la alte județe. Zilele trecute, s-a terminat, dar până la sfârșitul lunii ne va fi adus. Direcția de Sănătate Publică nu a susținut niciodată nevaccinarea, din contră, facem lobby ca părinții să meargă la medic să își imunizeze copiii", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor. 


Autoritățile nu au niciun cuvânt de spus? 


Acuzată indirect de moartea celor trei bebeluși, controversata Olivia Steer, cea mai cunoscută activistă antivaccin, ale cărei convingeri devin literă de lege pentru tot mai multe mămici, se apără. "Sunt persoană privată. Am dreptul să mă informez, să am convingeri și să le exprim liber", s-a scuzat ea într-o emisiune televizată. 


În acest context, suntem tentați să ne întrebăm de ce autoritățile nu se autosesizează, luând măsuri împotriva persoanelor care promovează idei ce aten-tează la viața și sănătatea celor din jur, sau asupra celor ce refuză vaccinurile. Dar, surpriză: acest lucru s-a întâmplat și nu a avut rezultatele scontate. 


"Pe site-ul Ministerului Sănătății, la «transparență decizională», a fost pus în dezbatere un proiect de lege, o hotărâre de Guvern, prin care se propunea amendarea părinților care nu doresc vaccinarea și nu-și imunizează copiii. Se întâmpla pe vremea când la conducerea instituției se afla Nicolae Bănicioiu. Și a fost un val foarte puternic de revolte, oamenii s-au arătat deranjați, motivând că o asemenea lege nu trebuie să existe! Și astfel, măsura ce ar fi trebuit luată nu a mai fost aprobată", ne-a explicat Cristina Schipor. 


De ce Olivia Steer și nu un medic? 


Pe de altă parte, întrebarea este de ce ne alegem modele de genul Olivia Steer, în condițiile în care ea nu este nici medic, și nici nu are vreo specializare în ale vaccinurilor. 


"Marea problemă la noi este faptul că opinia publică ar trebui să ia în con-siderare doar ce spune un specialist în domeniu, să conștientizeze faptul că nu oricine lansează o idee este și avizat în domeniul respectiv, astfel încât ce spune să fie luat de bun. Dar iată că acest lucru nu prea se întâmplă. Iar doamna aceasta (n.r. - Olivia Steer) a fost în media, și cei din presă știu cum să abordeze o problemă ca să atragă de partea lor susținători, ceea ce s-a și întâmplat în cazul de față. Este libertatea ei să aibă convigeri și să le exprime public, așa cum ea însăși a declarat la un post TV, dar, atâta timp cât opinia ei a fost împărtășită de atât de multă lume, lucrurile se schimbă și avem o problemă. Noi am tot spus că până acum nu s-au declanșat boli precum rubeola sau rujeola pentru că populația a fost suținută de cei care au fost vaccinați, protejată de așa numitul efect de protecție de grup, dar și aceștia sunt din ce în ce mai puțini, și va fi rău, vor fi epidemii din ce în ce mai multe", avertizează Cristina Schipor. 


Comentează știrea

Dan Zanfir
23 septembrie 2016
Vaccinul de 2 luni lipsa

Toți cei de la DSP sunt niște mincinoși .Vaccinul lipsește din constanta .nici măcar la farmacii nu găsești.si arunci cum sa vaccineze lumea copiii.eu in fiecare zi m-a duc la dispensar

unul
23 septembrie 2016
minister cretin

Unul dintre copii decedati avea o afectiune genetice (organismul sau nu putea produce anticorpi). Copiii sub un an nu sunt protejati de vaccin pt ca ministerul a modificat schema de vaccinare, punand vaccinul contra pojarului la 1 an in loc de 9 luni. Deci, ministerul e vinovat. Ministerul mai este vinovat si de lipsa medicilor de familie sau pediatri in zonele respective. Apoi ... schema de vaccinare s-a modificat din nou, de la 7 ani, la 5 ani ... Deci copii care au 6 ani nu au fost vaccinati, ei urmand schema veche pe care a bulibasit-o ministerul. Ce nu spune aici este ca multi copii bolnavi erau tigani, din familii nomade si ca 20% din cei imbolnaviti au fost vaccinati !!! Cat de eficient este pana la urma vaccinul? Si mai este ministerul sanatatii vinovat de ceva: de lipsa vaccinurilor. Sa ne spuna clar cu cifre cati dintre copii imbolnaviti, respectiv decedati, nu au fost vaccinati din cauza refuzului parintilor si cati nu au fost vaccinati din cauza impotentei administrative a ministerului. Nu sunt chiar atat de multe cazuri incat sa nu se poata face o analiza. Iar vinovatii sa suporte consecintele.

Gabi-Mamica
23 septembrie 2016
Dar vaccinul Hexacima ?

Dragii mei, sa dea DSP ul un comunicat in care sa spuna de ce nu este in cabinetele de familie vaccinul hexavalent ??? Este cel care se face la 11 luni si apoi se face ROR , la o luna dupa, adica 1 an ??? Ne -ati zapacit cu haosul din sanatate ! Ati schimbat schemele, ati retras de pe piata vaccinuri , o bulibaseala totala !!!!

Alina
23 septembrie 2016
De cand lipseste?

De cand lipseste noi l.am facut acum o luna am prietene care au vaccinat copii in sept la inceput si dupa 15sept.

o mama
23 septembrie 2016
poti sa cumperi vaccinul echivalent

cu 250 lei.

Răspuns la: minister cretin
Adăugat de : unul, 23 septembrie 2016
Unul dintre copii decedati avea o afectiune genetice (organismul sau nu putea produce anticorpi). Copiii sub un an nu sunt protejati de vaccin pt ca...
o mama
23 septembrie 2016
si anul trecut au fost cazuri de rujeola

Anul trecut au fost raportate 7 cazuri de rujeola. 3 copii sub 1 an, nevaccinabili, 2 cu vaccinuri o singura doza si 3 cu ambele doze facute. Evident ca circula o forma de rujeola care nu e acoperita de vaccin (vad pe stiri la bbc ca de fapt si anglia, si italia au cateva sute de imbolnaviri).

A
23 septembrie 2016
Vaccinul ROR

Draga Alina Radu, te rog sa te informezi cu simt de raspundere inainte de a-ti da cu parerea! Eu sunt farmacista, mama de unei fetite de 2 ani, nevaccinata si care, pana la aceasta varsta nu a luat niciun medicament (alaptata, imunitate puternica). Nu o cunosc pe Olivia Steered. Ceea ce m-a determinat sa aleg sa nu-mi vaccinez copilul au fost informatiile adunate din tratate si studii, culmea, pe care inca nu le-ai vazut,scrise chiar de medici si persoane din domeniu medical, at at din Tara,cat si din strainatate (Vezi, foarte cunoscutii Pavel Chirila, C.Todea Gross etc). In ceea ce priveste opiniile MS, acesta nu face decat sa joace dupa cantarea Big Pharma ...asadar, prostii pun botul si incep sa se agite...si, nu m-as mira ca intr-o zi sa se spuna ca, de fapt copii decedati aveau alte boli si complicatii pe langa banala varicela (boala copilariei, prostilor!), asa cum a fost isteria cu branza infestata cu E. Coli.

Gabi-Mamica
23 septembrie 2016
De ce sa-l cumpar dna ?

De ce sa-l cumpar ? Nu platesc contributii ? De asta muncesc si platesc taxe ca sa aibe ei ce sa praduiasca ? Ne inchid gura cu minciunile lor si musamalizeaza totul (vezi Hexi Pharma, vezi Sindromul Hemolitic Uremic si altele ...

Răspuns la: poti sa cumperi vaccinul echivalent
Adăugat de : o mama, 23 septembrie 2016
cu 250 lei.
Farmacisti care sunt o rusine a breslei, care nu meritau sa obtina o diploma
23 septembrie 2016
@ farmacista A

La ce facultate de farmacie ai invatat tu si ce profesori te-au invatat pe tine sa nu vaccinezi copiii ??? Ce se va intampla cu copilul tau cand va intra in contact cu un copil care are tuberculoza? Sau nici asta nu cunosti, ca in anii trecuti a fost o adevarata epidemie de TBC in randul copiilor si tinerilor? Esti tu atat de sigura ca acel copil nu va pune gura toata viata lui pe produse din comert care sunt pline de E.uri, de zahar fara masura si de sare in exces si ca imunitatea lui se va mentine intacta ca atunci cand il alaptezi? Daca esti farmacista ai vazut ca aproape toti copiii sunt palizi datorita anemiei si a lipsei vitaminelor si a mineralelor si a oligoelementelor din organism.

janeluk
30 septembrie 2016
TBC

Pt ca tot ai vorbit de TBC sa-ti spun o statistica: Romania este una din cele mai vaccinate tari din lume pentru TBC. Copiii sunt vaccinati inca de la nastere plus rapelurile din diversele scheme mega schimbate de la an la an. Cu toate asta Romania are una dintre cele mai ridicate rate TBC, tot din lume. Interesant, nu?

Răspuns la: @ farmacista A
Adăugat de : Farmacisti care sunt o rusine a breslei, care nu meritau sa obtina o diploma, 23 septembrie 2016
La ce facultate de farmacie ai invatat tu si ce profesori te-au invatat pe tine sa nu vaccinezi copiii ??? Ce se va intampla cu copilul tau cand va...
Pagina a fost generata in 0.5637 secunde