S-a dat startul la amenzi pe litoral. Inspectorii DSP au intrat în acțiune

1262
S-a dat startul la amenzi pe litoral. Inspectorii DSP au intrat în acțiune - fotofondcontroaledsp2-1467638955.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Județene de Sănătate Publică (DJSP) Constanța au început controalele pe litoral, pentru a se asigura că sănătatea turiștilor nu este pusă în pericol. Aceștia vor avea grijă să se respecte legea, în ceea ce privește condițiile de igienă, iar acolo unde vor găsi nereguli, vor da amenzi usturătoare. 


Ministerul Sănătății organizează pe litoral, în perioada 4 iu-lie - 2 septembrie, un comandament de control care va funcționa în coordonarea Inspecției Sanitare de Stat. 18 inspectori, din mai multe județe ale țării, au fost detașați pentru a sprijini Direcția de Sănătate Publică din Constanța. Aceștia vor asigura sprijin pentru efectuarea acțiunilor de control și supraveghere sanitară a taberelor de elevi și studenți, a apelor de îmbăiere, a organizării punctelor de prim ajutor și a unităților de turism și alimentație publică. 


Obiectivul general al acestui comandament de control îl re-prezintă monitorizarea permanentă a taberelor școlare, precum și asigurarea conformității unităților turistice cu normele de igienă și sănătate publică. Inspectorii sanitari vor lucra pentru diminuarea și eliminarea riscurilor la adresa sănătății publice. În cazul în care vor fi constatate deficiențe, se vor aplica măsuri conform legislației în vigoare. 


"DSP a solicitat ajutor de la Ministerul Sănătății, care constă în suplimentarea inspectorilor pentru a-i însoți pe inspectorii DSP din Constanța în acțiunile lor pe litoral. Vom avea, de la Vama Veche și până la Năvodari, cel puțin câte un inspector pe zonă, care va fi însoțit de un alt inspector venit din țară. Stațiunile vizate în care își vor desfășura activitatea inspectorii veniți din țară sunt: Vama Veche, Costinești, 2 Mai, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mamaia Nord, Mamaia Sud și Năvodari, iar în celelalte stațiuni vor fi câte 2-3 inspectori de la noi din județ. Inspectorii detașați vor fi însoțiți de echipe de la DSP Constanța, pentru a fi mai eficienți. Aceștia vor acoperi tot ce înseamnă tabere, unități de alimentare și unități de cazare, pentru a asigura sănătatea tuturor persoanelor. Acțiunea se va desfășura până la sfârșitul lunii august, iar în cazul în care se vor semnala nereguli, se vor aplica sancțiuni conform legislaturii", a declarat Cristina Schipor, director al DSP Constanța. 


Agenții și proprietarii, cu urechile ciulite 


Acțiunea nu este singulară. Directorul DSP Constanța afirmă că, în fiecare an, inspectorii DSP merg pe teren pentru a face controale, în vederea descoperirii neregulilor care amenință sănătatea persoanelor. Proprietarii și agenții economici de pe litoral devin vigilenți la auzul desfășurării acestor controale și încearcă să facă totul conform legii, pentru a nu fi amendați de inspectorii DSP. 


"Această acțiune o desfășurăm în fiecare an. Solicităm ajutor de la Ministerul Sănătății și îl primim. În anii trecuți, au fost date numeroase sancțiuni, însă agenții sunt mai atenți știind că se desfășoară aceste controale, altfel amenzile ar fi și mai multe", a mai spus directorul DSP Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4567 secunde