Speriați de mania etnobotanicelor

Copiii de grădiniță, consiliați de specialiștii anti-drog

450
2
Copiii de grădiniță, consiliați de specialiștii anti-drog - voluntari2centrulantidrog-1354554803.jpg

Articole de la același autor

Consumul de droguri reprezintă o reală problemă și ridică un semnal de alarmă pentru întreaga societate. Din ce în ce mai mulți tineri ajung să fie consumatori pentru că, spun specialiștii, adolescența este vârsta la care nevoia de identifi-care, curiozitatea, dorința de a în-cerca ceva nou. Un alt aspect deo-sebit este că drogul începe să fie din ce în ce mai prezent în principalele grupuri în care se poate afla adolescentul la această vârstă: anturajul și școala. Din păcate, reprezentanții centrului de Prevenire Antidrog Constanța vin cu un mesaj tulburător: cel mai tânăr consumator de droguri are doar 11 ani!


Eforturi pentru a reduce numărul consumatorilor

Din cauza scăderii vârstei consumului de droguri în județul Constanța, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Asociația Psihologilor și Psihopedagogilor din Constanța și YMCA Dobrogea a organizat începând de ieri, un schimb de bune practici între specialiști din Constanța și specialiști din Chișinău, care au implementat proiectul "Mic și voinic 2011-2012". Acesta a fost desfășurat în perioada aprilie-iunie 2012 în grădinițe din municipiul Chișinău și în 6 grădinițe din județul Constanța: Grădinița PP Căsuța de Turtă Dulce Constanța, Grădinița Neghiniță Constanța, Grădinița PP nr. 8 Constanța, Grădinița Norocel Constanța, Grădinița nr. 2 Poarta Albă, grădinița Școlii cu clasele I-VIII Castelu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al județului Constanța, și a constat în susținerea a opt activități în vederea dezvoltării abilităților emoționale și sociale ale preșcolarilor, după un ghid de bune practici. Metodele folosite în activitățile cu preșcolarii au fost: desenul, povestea, jocul, brainstorming-ul, discuțiile dirijate, turul galeriei.

200 de preșcolari au primit sfaturi antidrog

În Constanța au participat la activitățile proiectului 200 de preșcolari cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Treizeci de preșcolari au beneficiat de antrenamente gratuite de Aikido, oferite de YMCA Dobrogea pe toată durata imple-mentării proiectului, ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

"Activitatea de îmbunătățire a controlului asupra propriului corp, a comunicării și exprimării emoțiilor îi vor permite copilului de acum să se maturizeze ca adolescent autonom, capabil să tolereze frustrarea și să-și inhibe impulsurile susceptibile de a conduce la experimentarea unei recompense imediate, dar cu efecte negative asupra sănătății. Capacitatea de a tolera frustrarea și de a amâna recompensa, consolidată încă din copilăria timpurie și continuată apoi în celelalte etape ale copilăriei și preadolescenței, îl va ajuta pe adolescentul atât de expus riscului de a deveni consumator să poată evita acest pericol", susțin reprezentanții centrului de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța. 


Comentează știrea

constanteanul serios
4 decembrie 2012
sunteti dusi cu pluta

cum sa faci consiliere anti drog la gradintie, cand acei copii nu stiu ce inseamna diferenta dintre obiecte de baza... sunteti cretini cu totul... dusi... voi aveti nevoie de consiliere psiho...

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5173 secunde