Copiii mai independenți sunt și mai activi fizic

361
Copiii mai independenți sunt și mai activi fizic - 153e6b1e65a127ec451a3e63243617d2.jpg

Articole recomandate

Copiii ai căror părinți le oferă o posibilitate mai mare de a se desfășura pe cont propriu sunt și mai activi din punct de vedere fizic, potrivit unui recent studiu englez.
Părinții par a fi din ce în ce mai puțin dispuși să le ofere copiilor lor acest tip de independență, după cum au indicat dr. Angie S.Page împreună cu colaboratorii săi de la Universitatea din Bristol, iar cercetări mai amănunțite pe viitor sunt esențiale, pentru a putea descoperi modalitatea prin care se poate schimba cadrul social și fizic care să le inducă părinților un sentiment de confort și să-i determine să le ofere propriilor copii un plus de autonomie.
Page împreună cu echipa sa au analizat independența mobilității - un parametru care măsoară nivelul până la care copiii se pot deplasa fără supravegherea părinților. De exemplu, permisiu-nea de a merge la școală sau până la casa unui prieten fără a fi acompaniați de un adult.
Cercetarea a dezvăluit faptul că acei copii care au o independență a mișcării superioară interacționează mai mult cu ceilalți copii și cu mediul înconjurător, în timp ce nivele scăzute de independență a mobilității pot "influența în mod negativ dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copilului" și pot conduce la un stil de viață predominant sedentar, sporind astfel riscul de instalare a obezității la acești copii, după cum au notat Page și colaboratorii săi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 August 2010
Stire din Sănătate : Boli grave transmise de căpușe
Pagina a fost generata in 1.638 secunde