Crema de protecţie solară, obligatoriu de folosit în lunile de vară

92
Crema de protecţie solară, obligatoriu de folosit în lunile de vară - creme-1660049850.jpg

Articole de la același autor

Soarele este unul din elementele indispensabile vieţii pe planetă şi are un rol esenţial în viaţa noastră de zi cu zi. Însă această sursă de energie şi căldură poate deveni un duşman al pielii, cu fiecare arsură solară, crescând riscul cancerului de piele. În rutina zilnică, este obligatoriu să folosiți ca accesoriu o cremă de protecţie solară. Când faceți sport în aer liber, când vă plimbați, inclusiv când este înnorat, cea mai bună cale către o piele frumoasă şi sănătoasă este protecţia solară permanentă, pe parcursul întregului an.
 

Un produs de protecţie solară reprezintă un preparat (de exemplu o cremă, un ulei sau o loţiune) conceput pentru aplicarea în contact cu pielea cu scopul principal de a o proteja împotriva razelor UV prin absorbţia, dispersarea sau reflectarea acestora. Acesta trebuie să vă ajute să evitați arsurile solare şi să vă protejeze împotriva fotoîmbătrânirii, cancerului de piele, fototoxicităţii cauzate de consumul medicamentelor fotosensibilizatoare.
 

„Este foarte important să vă protejați pielea tot timpul, nu doar când mergeți la plajă. Crema de protecţie solară ar trebui să fie accesoriul vostru zilnic. Aplicaţi produsul fotoprotector cu 20 minute înainte de expunere la soare şi reaplicaţi la două ore sau la 40 minute dacă aţi făcut baie sau v-ați uscat cu prosopul”, recomandă specialiştii Minifarm.
 

La ce trebuie să fiți atenţi când alegeți crema de protecţie solară? Utilizaţi produse de fotoprotecţie cu SPF> 30+, ce protejează atât împotriva razelor UVB, cât şi UVA. Apoi, verificaţi calitatea ambalajului, integritatea acestuia şi termenul de valabilitate și efectuaţi testul pentru depistarea eventualelor alergii. Atenție! Aplicaţi crema pe o suprafaţă mică a pielii pentru a vedea dacă apar reacţii adverse



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.424 secunde