USR: „Rafila seamănă panică în rândul românilor cu ultimele declaraţii privind pastilele de iod”

114
USR: „Rafila seamănă panică în rândul românilor cu ultimele declaraţii privind pastilele de iod” - usrcritica-1660049803.jpg
USR l-a criticat, marţi, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţinând că acesta induce panică generală şi decredibilizează sistemul de sănătate din România cu ultimele declaraţii pe care le-a făcut privind distribuirea pastilelor de iod.

„Ministrul Alexandru Rafila seamănă panică în rândul românilor şi decredibilizează întregul sistem de sănătate cu ultimele declaraţii iresponsabile privind pastilele de iod. Nu în ultimul rând, ministrul Sănătăţii îngreunează sau chiar blochează activitatea medicilor de familie şi accentuează riscurile pentru pacienţii cu probleme curente de sănătate, care se vor confrunta cu timpi mai mari de aşteptare până vor beneficia de consultaţie”, se arată într-un comunicat de presă al USR remis AGERPRES.

Deputatul USR Adrian Wiener, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie, a acuzat lipsa discuţiilor cu medicii şi a campaniilor de informare privind distribuirea şi administrarea pastilelor de iod.

„Aşa arată decredibilizarea sistemului de sănătate din România. Să cumperi în primăvară 30 de milioane de pastile de iod, să o dai până în vară din colţ în bară, iar într-o zi de luni să dai alertă ca românii să se prezinte repede la medicul de familie pentru a lua reţeta. Fără discuţii prealabile cu medicii, fără campanii de informare. Bravo, domnule ministru! Sper doar că oamenii nu îşi vor administra pastilele imediat după ce intră în posesia lor”, a afirmat Wiener.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4579 secunde