Durere severă după extracţia dentară? Mergeţi imediat la medicul stomatolog!

106
Durere severă după extracţia dentară? Mergeţi imediat la medicul stomatolog! - extractie-1660049955.jpeg

Articole de la același autor

Mulţi medici stomatologi recomandă extracţia dinţilor în incluzie, adică erupţi parţial. Un dinte erupt parţial permite pătrunderea bacteriilor şi producerea infecţiei, care se poate extinde la osul maxilar, cu efecte grave.
 

Dinţii în incluzie pot continua să erupă prin ţesutul gingival, chiar dacă nu au loc. Astfel, erupţia dentară exercită o presiune continuă, care, în cele din urmă, distruge rădăcinile dinţilor învecinaţi. Extracţia dintelui în incluzie poate preveni infecţia, distrugerea osoasă şi a dinţilor învecinaţi, evitând astfel apariţia unor efecte dureroase în anii ce vor urma.


Cum se extrag dinţii? Înainte de extracţie, medicul dentist va analiza atent antecedentele medicale şi dentare ale pacientului şi va efectua o radiografie. La radiografie se văd lungimea, forma şi poziţia dintelui la nivelul osului maxilar. Pe baza acestor informaţii, medicul poate estima gradul de dificultate al procedurii şi poate decide dacă este nevoie de intervenţia unui specialist în chirurgia orală.
 

„Medicul stomatolog vă va da să muşcaţi uşor pe o bucată de tifon uscat, steril, pe care trebuie să îl ţineţi timp de 30-45 de minute pentru a reduce hemoragia până la oprirea completă. În următoarele 24 de ore, nu aveţi voie să fumaţi, să vă clătiţi gura insistent sau să periaţi dinţii învecinaţi”, explică specialiştii Colgate.
 

După extracţie, trebuie să vă aşteptaţi la o senzaţie de durere şi disconfort. În unele cazuri, medicul stomatolog recomandă administrarea unui calmant. Uneori, ajută aplicarea unei pungi cu gheaţă pe faţă, în reprize de 15 minute. Se recomandă să beţi doar cu paiul, să renunţaţi la activităţile foarte solicitante şi să evitaţi să beţi lichide calde. În ziua următoare extracţiei, dentistul poate recomanda o clătire uşoară a gurii cu soluţie salină caldă (nu o înghiţiţi) sau cu o apă de gură cu ingrediente antibacteriene. În mod normal, disconfortul se va atenua în trei zile până la două săptămâni. Dacă durerea persistă sau devine severă, dacă apare inflamaţia, hemoragia sau febra, mergeţi imediat la dentist.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2204 secunde