Criza de morfină din țară, rezolvată cu bani din Fondul de rezervă

497
Criza de morfină din țară, rezolvată cu bani din Fondul de rezervă - morfina-1330017947.jpg
Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a convocat, ieri, o ședință de Guvern pentru a aloca bani din Fondul de rezervă în vederea achiziționării în regim de urgență a medica-mentelor morfinice necesare tratamentului pacienților oncologici. În urma discuțiilor, statul a acordat o sumă totală de 750.000 de lei pentru rezolvarea situației.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, principalul producător de analgezice opioide și morfină retard a anunțat retragerea de pe piața din România. Astfel, peste zece mii de bolnavi din țară au rămas în așteptarea medicamentelor oncologice de care au nevoie.

Lucian Duță, șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a declarat că se caută soluții pentru rezolvarea problemei: "Cel mai probabil, în 10 - 12 zile vor readuce morfina în țară", a spus Lucian Duță.

În ceea ce privește Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, situația nu este chiar atât de critică. Dr. Dan Căpățână, managerul unității sanitare, a menționat că, momentan, la Constanța mai sunt pe stoc medicamente care conțin morfină.

"Deocamdată, noi avem morfină pentru pacienții noștri. Încă nu am fost înștiințați oficial dacă vor fi onorate comenzile noastre sau nu, dar până atunci, încă mai avem stocuri", a explicat managerul Spitalului Județean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Copilărie măcelărită de cancer
Pagina a fost generata in 0.4262 secunde