Cum a ajuns Constanța să aibă cea mai bună Unitate de Primiri Urgențe din țară

645
2
Cum a ajuns Constanța să aibă cea mai bună Unitate de Primiri Urgențe din țară - upu-1337200363.jpg

Articole de la același autor

După ce a fost controlată, luna trecută, de specialiști, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța a primit numai cuvinte de laudă din partea reprezentanților Ministerului Sănătății. Managerul spitalului a prezentat, ieri, rezultatele verificărilor.

UPU Constanța a fost controlată în urmă cu mai mult de o lună de reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din țară. Măsura a fost luată atunci de Ministerul Sănătății la nivelul tuturor celor 67 de unități de primiri urgențe din țară, finanțate din bugetul de stat. Verificările au urmărit modul de funcționare și organizare al acestor secții, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, precum și modul de utilizare a fondurilor alocate anul trecut.

Care au fost concluziile verificărilor
Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au participat, săptămâna trecută la Târgu Mureș, la o întâlnire convocată de Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. La discuții au participat și dr. Rodica Tudoran, șeful Unității de Primiri Urgențe împreună cu asistenta șefă a secției, dar și Violeta Androne, directorul economic al SCJU Constanța împreună cu șeful de achiziții din cadrul unității sanitare. "Tema întâlnirii a fost dezbaterea concluziilor în urma controalelor efectuate la unitățile de primire urgențe din țară", a declarat, ieri, dr. Dan Căpățână, directorul SCJU Constanța.
Managerul a precizat că spitalul județean a avut rezultate pozitive după aceste verificări. "Concluziile au fost că ne încadrăm în bugetul care ne-a fost alocat de către Ministerul Sănătății. În plus, suntem una din puținele unități de primire urgențe care au fost lăudate pentru modul în care sunt organizate", a anunțat dr. Căpățână. Reprezentanții ministerului au fost mulțumiți de spațiul renovat din cadrul UPU Constanța, dar și de faptul că achizițiile se desfășoară în mod legal. "Din punctul de vedere al finanțatorului, adică Ministerul Sănătății, dar și al lui Raed Arafat, coordonatorul unităților de primire urgențe, activitatea în UPU se desfășoară în condiții foarte bune, inclusiv în ceea ce privește timpii de așteptare", a mai spus dr. Căpățână.

Trei posturi scoase la concurs pentru linia de gardă
Potrivit dr. Dan Căpățână, reprezentanții spitalului au solicitat Ministerului alocarea de fonduri suplimentare pentru perioada sezonului estival, dar și deblocarea posturilor, ceea ce a rămas marea problemă a Unității de Primire Urgențe. "S-a luat la cunoștință despre aceste propuneri și vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare. Oricum, săptămâna viitoare există un concurs la UPU pentru trei posturi. Atât am reușit să deblocăm pentru a aduce medici pe noua linie de gardă pe care am înființat-o", a menționat managerul SCJU.



Comentează știrea

viorica
17 mai 2012
upu constanta

am fost la urgenta,duminica;nu ma sintisem bine in timpul noptii si,fiind duminica, nu aveam unde altundeva sa ma duc pentru a afla despre ce a fost vorba;m-am prezentat in jurul orei 11 .Sala de receptie nu era prea aglomerata,nu prea veneau salvari,nu parea sa fie o zi prea agitata;am inteles ca exista o stabilire a prioritailor si ca eu nu eram chiar "o urgenta'.totusi, sa fiu chemata pentru consultatie abia dupa aproape 4 ore,parca nu este tocamai in regula,mai ales ca am constatat ca nu erau ocupate nici jumatate din paturile de la urgenta! asa ca,mai incet cu laudele. recent aflasem ca s-a instalat un sistem de supraveghere video-n-am vazut nicio camera video

Iacob
30 iulie 2015
U P U constanta

In cursul anului 2015 am fost de mai multe ori la urgenta cu fibrilatie atriala paroxistica, desi dupa prezentare am am fost primit in sala de tratamente pana la aplicarea perfuziei au trecut intre 4 si 12 ore de cele mai multe ori cauza era lipsa medicului cardiolog. Notez cateva neajunsuri: Mizerie afara si in interior, wc murdar usa scartaie si nu se inchide, panoul cu personalul de serviciu si TV stinse, aceeasi masca de Oxigen (infecta) aplicata tuturor pacientilor, monitoare EKG defecte, targi defecte si neigienizate, pacienti nu primesc informatii despre personal (ecusoane) analizele facute si medicamentele administrate si multe, multe alte lipsuri care pot fi satisfacute prin smpla organizare. Domnilor cu sarcini de control, actonati !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3955 secunde