Cum controlați tensiunea arterială

449
Cum controlați tensiunea arterială - cumcontrolatitensiuneaarteriala-1365523543.jpg
Verificându-vă constant tensiunea arterială, evitați riscul de infarct de miocard și de accident vascular cerebral. Iată care sunt sfaturile specialiștilor DSP în ceea ce privește controlul asupra tensiunii arteriale.

1. Monitorizați-vă greutatea. Excesul ponderal poate duce la hipertensiune arterială. O modali-tate bună de a vă monitoriza greutatea este să păstrați înregistrări cu IMC (indicele de masă corporală). Pentru a calcula IMC, trebuie să vă măsurați greutatea în kilograme și să împărțiți la înălțimea în metri la pătrat.

2. Renunțați la fumat. Dacă sunteți fumător, încercați să vă lăsați de acest obicei sau cel puțin începeți prin a reduce gradual numărul de țigări fumate pe zi, până la zero.

3. Faceți alegeri alimentare sănătoase. Consumul de alimente sănătoase este întotdeauna o idee bună. În primul și în primul rând, nu săriți peste mese. Consumați trei mese pe zi și urmăriți mărimea porției. Încercați să limitați consumul de alimente procesate și de tip fast food.

În schimb: Creșteți aportul zilnic de fructe și legume l Încercați să pregătiți cel puțin o masă vegetariană pe săptămână l Nu beți mai mult de una sau două unități standard de alcool pe zi l Reduceți aportul de sodiu l Nu adăugați sare la gătit l Folosiți suc de lămâie, oțet, ierburi aromatice de sezon l Verificați întotdeauna etichetele și alegeți produsele cu conținut scăzut de sare.

4. Trăiți o viață activă. Corpul dumneavoastră a fost creat să se miște. Deci, fiți activi în orice fel care vă face plăcere: mers pe bicicletă, înot, grădinărit. Amintiți-vă că 10 minute de exerciții simple, de câteva ori pe zi, pot fi de un real ajutor. Încercați să urcați pe scări la locul de muncă sau să parcați mașina la distanță și să mergeți pe jos. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : De ce leșinăm
Pagina a fost generata in 0.4241 secunde