Cum depistăm boli grave printr-un simplu test de salivă

470
Cum depistăm boli grave  printr-un simplu test  de salivă - salivacontinepeste1000deproteine-1350420862.jpg
Ziua Mondială a Nutriției a evidențiat, din păcate, faptul că România se situează pe primul loc în Europa privind cancerul, informează Agerpres. Cu această ocazie, a fost organizată o conferință care a avut ca scop sublinierea importanței unei alimentații sănătoase. 


Unul dintre specialiști a menționat că cele mai frecvente cazuri de cancer sunt cele de col uterin, plămâni și creier, iar o treime din toate aceste forme de boală sunt cauzate de un stil de viață și o alimentație nesănătoase. De aceea, specialiștii în nutriție lucrează la un test de salivă care va putea fi utilizat atât pentru adulți, cât și pentru copii și care va depista apariția unor boli grave.

Prof. dr. Pavel Chirilă a spus că sunt aproximativ 1.000 de aditivi alimentari, nu toți cancerigeni, dar există studii despre benzoatul de sodiu și despre aspartam, care relevă că acestea ar avea un rol în declanșarea cancerului. El a subliniat că alimentația nesănătoasă crește aciditatea, e-urile și alimentele rafinate cresc cantitatea de radicali liberi toxici pentru corpul omului și a accentuat că alimentația joacă un rol foarte important în sănătatea oamenilor.

Un alt specialist a făcut referire la metabolismul pancreasului, evidențiind că trebuie să existe cinci mese principale pe zi, trei principale și două mese care să conțină fructe. Medicul a mai subliniat și importanța calității somnului, precum și pericolul stresului asupra stării de sănătate, starea de oboseală ducând la scăderea imunității. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : "Împreună pentru sănătatea sânului"
Pagina a fost generata in 0.8326 secunde