Cancerul românilor, depistat în stadii avansate

448
Cancerul românilor, depistat în stadii avansate - chimioterapie-1346769562.jpg

Peste jumătate din cazurile de cancer ale pacienților români sunt depistate în stadii avansate. Acest lucru reduce șansele de supraviețuire sau vindecare ale bolnavilor.

"Ultimele date disponibile, pentru anul 2009, arată că în România se cheltuiesc 22 de euro / per capita, cea mai mică suma din UE, în timp ce media în UE este de 148 de euro / per capita", susține oncologul Angela Părău.
Zecile de medicamente descoperite în ultimii ani nu sunt disponibile românilor bolnavi de cancer, pentru că lista de compensate care ar trebui să le cuprindă nu a mai fost actualizată din 2008.
"Medicamentele au fost aprobate de comisiile de specialitate, au avize de la toate agențiile de medicamente, însă nu intră pe liste, fiindcă guvernanții spun că nu au bani. Aceste noi medicamente au efect acolo unde cele clasice nu mai au. În România, suntem acum în situația în care pacienții sunt tratați în proporție de 80% cu medicamente generice și nici acelea nu se găsesc mereu, mai ales când e vorba despre tratamentele oncologice pentru copii", explică și Cezar Irimia, președintele Federației Bolnavilor de Cancer din România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3576 secunde