Cum faci diferența între alimentele proaspete și cele alterate

Articole de la același autor
Metode simple de a scăpa de durerile de picioare
23 Ianuarie 2012
Cât costă o zi de relaxare la Sanatoriul Balnear Techirghiol
15 Februarie 2012
Semnele care îți arată că ai nevoie de ochelari pentru citit
15 Februarie 2012
Crucea Roșie a prelungit înscrierile pentru cursurile de infirmiere
15 Februarie 2012
Modificări în acordarea rețetelor gratuite pentru bolnavii cronici
15 Februarie 2012
Cum poți dona medicamente persoanelor afectate de zăpezi
15 Februarie 2012
Peștele sau brânzeturile pe care le cumpărați din comerț ar putea să vă îmbolnăvească, dacă nu știți să alegeți produsul. Chiar dacă mirosul ar putea să dea senzația de proaspăt, produsul ar putea fi alterat.
Pentru a alege cele mai bune produse trebuie să ții cont de anumite aspecte, informează Realitatea.net.
În ceea ce privește laptele, culoarea și opacitatea se apreciază după introducerea laptelui într-un cilindru de sticlă incoloră. Omogenitatea se apreciază prin trecerea laptelui dintr-un cilindru în altul, urmărindu-se modul de curgere. Laptele nu trebuie să formeze un filon consistent urmat de o curgere greoaie.
Cât despre brânzeturile cu pastă tare, se urmărește aspectul exterior al acestora și dacă forma bucăților este caracteristică (conform sortimentului) sau prezintă deformări. Se apreciază culoarea cojii și prezența crăpăturilor. De asemenea, trebuie să fiți atenți la nuanța de culoare și uniformitatea miezului.
La peștele neprelucrat, examenul organoleptic are în vedere aprecierea următorilor indicatori: rigiditatea musculară, aspectul gurii, aspectul ochilor, al branhiilor, al pielii și al solzilor, al anusului, al musculaturii (pe peștele ca atare si pe suprafața de secțiune) și aprecierea aspectului viscerelor. Peștele bine congelat, la lovire, emite un sunet clar, ceea ce indică înghețarea uniformă în toată masa.
Pentru a alege cele mai bune produse trebuie să ții cont de anumite aspecte, informează Realitatea.net.
În ceea ce privește laptele, culoarea și opacitatea se apreciază după introducerea laptelui într-un cilindru de sticlă incoloră. Omogenitatea se apreciază prin trecerea laptelui dintr-un cilindru în altul, urmărindu-se modul de curgere. Laptele nu trebuie să formeze un filon consistent urmat de o curgere greoaie.
Cât despre brânzeturile cu pastă tare, se urmărește aspectul exterior al acestora și dacă forma bucăților este caracteristică (conform sortimentului) sau prezintă deformări. Se apreciază culoarea cojii și prezența crăpăturilor. De asemenea, trebuie să fiți atenți la nuanța de culoare și uniformitatea miezului.
La peștele neprelucrat, examenul organoleptic are în vedere aprecierea următorilor indicatori: rigiditatea musculară, aspectul gurii, aspectul ochilor, al branhiilor, al pielii și al solzilor, al anusului, al musculaturii (pe peștele ca atare si pe suprafața de secțiune) și aprecierea aspectului viscerelor. Peștele bine congelat, la lovire, emite un sunet clar, ceea ce indică înghețarea uniformă în toată masa.
Top articole din Sănătate
Cum poate fi ținut în frâu psoriazisul
05 Martie 2012
Când trebuie să mergeți la sexolog
28 Februarie 2012
Nașterea într-un spital privat, accesibilă oricui
01 Martie 2012
Cum se depistează malformațiile, în primul trimestru de sarcină
29 Februarie 2012
Remedii naturale pentru a scăpa de mătreață
27 Februarie 2012
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 16 Ianuarie 2012
Miercuri, 18 Ianuarie 2012