Cum faci diferența între alimentele proaspete și cele alterate

517
Cum faci diferența între alimentele proaspete și cele alterate - peste-1331031086.jpg

Articole de la același autor

Peștele sau brânzeturile pe care le cumpărați din comerț ar putea să vă îmbolnăvească, dacă nu știți să alegeți produsul. Chiar dacă mirosul ar putea să dea senzația de proaspăt, produsul ar putea fi alterat.

Pentru a alege cele mai bune produse trebuie să ții cont de anumite aspecte, informează Realitatea.net.

În ceea ce privește laptele, culoarea și opacitatea se apreciază după introducerea laptelui într-un cilindru de sticlă incoloră. Omogenitatea se apreciază prin trecerea laptelui dintr-un cilindru în altul, urmărindu-se modul de curgere. Laptele nu trebuie să formeze un filon consistent urmat de o curgere greoaie.

Cât despre brânzeturile cu pastă tare, se urmărește aspectul exterior al acestora și dacă forma bucăților este caracteristică (conform sortimentului) sau prezintă deformări. Se apreciază culoarea cojii și prezența crăpăturilor. De asemenea, trebuie să fiți atenți la nuanța de culoare și uniformitatea miezului.

La peștele neprelucrat, examenul organoleptic are în vedere aprecierea următorilor indicatori: rigiditatea musculară, aspectul gurii, aspectul ochilor, al branhiilor, al pielii și al solzilor, al anusului, al musculaturii (pe peștele ca atare si pe suprafața de secțiune) și aprecierea aspectului viscerelor. Peștele bine congelat, la lovire, emite un sunet clar, ceea ce indică înghețarea uniformă în toată masa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Legume care pot înlocui carnea
Pagina a fost generata in 0.2758 secunde