Cum îi afectează herpesul neonatal pe cei mici

133
Cum îi afectează herpesul neonatal pe cei mici - fond-herpesul-neonatal-1682265116.jpg

Articole de la același autor

Virusul Herpex Simplex se transmite de la mamă către copil, în timpul nașterii. Infecția cu Herpes Simplex se poate manifesta la nivelul feței și, în special, al cavității bucale sau la nivel genital (herpes genital).

Herpesul neonatal este o infecție severă cauzată de Herpes Simplex și poate avea consecințe serioase pe termen lung asupra nou-născutului. În 90% dintre cazurile de herpes neonatal, virusul este transmis prin canalul nașterii, dar se poate transmite și intrauterin sau după naștere.

Herpesul neonatal este o infecție incurabilă. Pe parcursul vieții, are perioade de activare și inactivare, dar, de fapt, nu dispare niciodată. Cu cât este mai mic nou-născutul, cu atât este mai vulnerabil la efectele infecției virale herpetice.

Herpesul neonatal apare din cauza infecției cu Herpex Simplex. Acest virus poate ajunge la făt atât în timpul sarcinii și travaliului, cât și după naștere.

Copiii persoanelor însărcinate care au avut herpes genital pentru prima dată în ultimele șase săptămâni de sarcină au un risc crescut de a dezvolta infecția. În timpul nașterii naturale, virusul se transmite foarte ușor către nou-născut. Însă riscul scade foarte mult în cazul în care mama nu este la prima infecție cu Herpes Simplex.

După naștere, virusul se transmite prin intermediul leziunilor caracteristice infecției. Este vorba despre papule, macule și blistere, aflate în jurul cavității bucale. Când persoana infectată intră în contact cu un nou-născut și îl sărută, virusul se poate transmite. Virusul poate fi transmis de la mamă la nou-născut și atunci când există o papulă herpetică la nivelul sânului din care este alăptat cel mic.

Nou-născuții sunt cei mai predispuși să dezvolte infecția în perioada primelor patru săptămâni după naștere, când sistemul imun nu este complet format. Toate leziunile tegumentare cauzate de herpes sunt contagioase până în momentul în care acestea se vindecă în întregime.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8805 secunde