Cum îmbinăm sportul cu terapia pentru coloană

522

Articole de la același autor

Pentru cei care suferă de afecțiuni  degenerative ale coloanei vertebrale, hernii de disc, coxartroză sau scolioză, recuperarea medicală este singura soluție care îi scapă de dureri și disconfort. În acest sens, Centrul Sport Forum Academy din Constanța, care deține singura linie de aparatură medicală de acest tip, oferă, printr-o tehnologie unică în Europa, recuperarea rapidă a pacienților. 


În cadrul centrului Sport Forum Academy din Constanța, specialiști și traineri în domeniu oferă pacienților care suferă de probleme ortopedice și care au nevoie de recuperare, o gamă largă de aparate care asigură recuperarea completă, cu efecte pe termen lung. Acestea au la bază conceptul David Spine, o metodă științifică, având la bază un suport de aparate pentru analiza și îmbunătățirea condițiilor funcționale ale coloanei vertebrale. De altfel, acest concept este recunoscut în toată Europa, obținând în 2007, primul loc pentru dispozitivele de prevenție și recuperare medicală prin mișcare. 


"Terapia Sport Forum presupune 24 de ședințe, de două sau trei ori pe săptămână, timp de câteva luni. După aceste ședințe, echilibrul muscular va fi refăcut în proporție de  85%, fapt pentru care, terapia asigură efecte pe termen lung pentru sănătatea pacientului. Programele sunt personalizate în funcție de afecțiunile și problemele fiecărui pacient în parte, iar la începutul fiecărei sesiuni de terapie, pacientul beneficiază de o analiză complexă a stadiului în care se află coloana, dar și grupele musculare. Toate acestea fac ca terapia urmată să urmărească exact defi-ciențele și să le rezolve", a explicat prof. Paul Neagu, specialist -  coor-donator Sport Forum Academy.


Recuperare pentru sportivi
Centrul de diagnostic și recuperare oferă servicii specializate de terapie  și sportivilor, pentru care, performanța sportivă nu se poate obține fără un tonus și o stare de sănătate bune.


Astfel, în cadrul centrului, pot beneficia de evaluarea performanțelor musculaturii membrelor inferioare și ale coloanei vertebrale, evidențierea dezechilibrelor cauzate de accidentări. În acest sens, specialiștii centrului concep și derulează, împreună cu sportivii, programe de tratament  și antrenament, care includ evaluări ale capacității de efort, asigurând astfel remedierea problemelor.


"Serviciile disponibile în centru sunt similare ca valoare cu cele din marile centre europene, astfel că sportivii care au nevoie de recuperare și nu numai, pot  beneficia de îmbunătățirea rapidă și semnificativă a nivelului de pregătire", completează coordonatorul centrului. Pe lângă aceste servicii, în cadrul centrului se pateu face masaj terapeutic și sportiv, dar și saună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5137 secunde