Terapie prin dans modern la Centrul de recuperare Sport Forum David Academy

3280
2
Suferiți de probleme la coloana vertebrală, aveți nevoie de terapie sau pur și simplu vreți să faceți mișcare? Ei bine, cele mai noi metode de kinetoterapie combinate cu dansul modern sau baletul vă pot ajuta să treceți peste durerile de spate și să vă antrenați toată masa musculară pentru o sănătate de fier. În Constanța, acest tip de ședințe se țin la Centrul de recuperare medicală Sport Forum David Academy.

20 de constănțeni cu probleme de sănătate au beneficiat, săptămâna trecută, de două ședințe de terapie prin dans la Centrul de recuperare medicală Sport Forum David Academy din Constanța. Astfel, aceștia au continuat exercițiile de kinetoterapie pe care le fac săptămânal cu aparatura performantă din centru.

"Aceste două ședințe au fost demonstrative pentru cursanții care doresc să continue terapia pentru coloana vertebrală, dar și pentru toate grupele de mușchi care o susțin. Este foarte important de știut că la aceste cursuri folosim o serie de elemente din școala spatelui, cu elemente de kineto-terapie, toate completate de aerobic care cuprinde mișcări ritmice. Diferența dintre aceste elemente și aerobicul simplu este că ținem cont de starea fiecărui cursant în parte, dar și de posibilitățile sale fizice. Mai mult decât atât, ținem foarte mult ca ei să execute corect aceste exerciții, pentru că doar în acest mod pot avea într-adevăr rezultate.

Este un tip de gimnastică, putem spune, care completează terapia la aparate pe care cursanții o pot face în centru sau un tip de terapie pe care o poate practica oricine, indiferent de vârstă. Asta pentru că totul se face progresiv, fără să agresăm organismul și fără să îl supunem unui efort prea mare.

Începând cu 1 iunie, vom demara două noi cursuri care vor cuprinde câte 10 ședințe și la care pot participa cei care au nevoie de mișcare sau care au probleme de sănătate", a declarat, pentru "Cuget Liber" profesor-antrenor Paul Neagu.

Centrul va ține și cursuri de dans terapeutic

Pe lângă cursul de aerobic, cursanții se mai pot înscrie și la cel de-al doilea curs de dans terapeutic susținut de Călin Hanțiu, celebrul coregraf al Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța.

Acest curs va avea un dublu rol: unul de recuperare și sport și unul de terapie psihologică.

"Acest curs susținut de Călin Hanțiu va aduce un dublu beneficiu cursanților. Pentru fiecare în parte, acesta va realiza o coregrafie personalizată stării sale fizice și psihice în funcție de problemele pe care le are. Astfel, prin mișcările de balet îmbinate cu cele de gimnastică medicală, cursantul va scăpa de stres, de anxietate și de încordare", a completat profesorul Neagu.

Cei care își doresc să participe la ambele cursuri de terapie pot cere detalii și se pot înscrie la cei doi terapeuți ai centrului, Daniela Buta - specialist coordonator, la numărul de telefon 0724.184.484 sau la Alexandra Păduraru, personal trainer, la numărul de telefon 0767.986.882.

Cursanții beneficiază de teste

Înainte de a începe orice fel de terapie sau curs de dans în cadrul centrului, fiecare cursant sau pa-cient poate beneficia și de o analiză inițială, prin care specialiștii centrului pot analiza grupele musculare care asigură funcționalitatea coloanei și a membrelor. Evaluarea inițială standard include completarea unui chestionar vali-dat cu obținerea istoricul pacien-tului, a profilului de durere, a capacității și condiției fizice. Mai mult, la centru se pot realiza și teste de efort care arată condiția inimii și datorită căruia cursanții sau pacienții pot intra în progra-mele de recuperare specifice.

Cu ajutorul aparatelor DAVID, se testează forța și mobilitatea coloanei. Rezultatele analizei sunt înregistrate într-o bază de date, ceea ce permite obținerea unui profil individual ilustrat. Testările efectuate inițial, intermediar și după tratament permit obținerea unui raport obiectiv al progresului și rezultatului tratamentului, foarte util pentru medicul curant și, în același timp, foarte motivant pentru pacient. 

Comentează știrea

IsacNex
24 ianuarie 2022
IsacNex

ingerebibl12gooxs222 http://1712.downloadfirstyou.com/ http://1748.allorgdownload.org/ http://1701.allorgdownload.org/ http://2103.downloadfirstyou.com/ http://170.allorgdownload.org/ http://1020.downloadfirstyou.com/

IsacNex
25 februarie 2022
IsacNex

I am sorry, it not absolutely that is necessary for me. Who else, what can prompt? dfgdlfg2131.32 https://howytooutoknowb.fun/map.php

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Kinetoterapie la birou
Pagina a fost generata in 0.4195 secunde